25 / 04 / 2024

Derbentliler

Derbentliler

Derbent’teki proje kapsamında, Derbentlilere 10-15 bin TL karşılığında her daire başına, brüt 75-85 metrekare genişliğinde birer daire verilecek

Derbentliler 50 yıl sonra tapularına kavuştu!

50 yıldır mülkiyet problemi yaşanan Derbent Mahallesi 'nde tapu sevinci yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Derbent'te başlattığı 'Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi' ile mahalle sakinleri tapularına kavuştu.

Derbentliler Haberi

Derbentliler

Yıllardır tapu sorunu yaşayan Sarıyer’in Derbent Mahallesi’nde bugünlerde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesine, 282 dönüm arazi üzerine kurulu Derbent Mahallesi sakinleri kuşku ile bakıyor. Tapu sorununu çözmek için Derbentliler tarafından kurulan Sınırlı Sorumlu Çamlıtepe Mahallesi Yapı Kooperatifi’nin Başkanı Aydemir Görmez, Derbent’in ulaşımı ve konumu itibarıyla birçok kişinin iştahını kabarttığını söylerek, “Karşımızda rant ve para gücü var. Derbent, Sarıyer’in domino taşıdır. Burada ne olacaksa diğer yerlerde de olacak” dedi. 38 yıldır Derbent’te yaşanan İsmail Karakartal ise “Benim tapum var. Biz işgalci değil, hak sahibiyiz” diye konuştu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, “Projenin ayrıntılarını hazırladığımız kitapçıkla halka dağıtacağız. Kimse kat mülkiyeti almadan Derbent’ten ayrılamayacak” ifadelerini kullandı.


‘Rantsal dönüşüm’


Kentsel dönüşüm projesi, Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi ve sit alanı kapsamında olan Derbentlilerin akıllarında...