19 / 04 / 2024

Destatis

Destatis

Almanya'da Şubat'ta iflas eden şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. İflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi...

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 3,2 geriledi!

Almanya’da Mart'ta enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin de yüzde 1,2 geriledi. Ülkede, bu dönemde inşaat üretimi yüzde 3,2 geriledi.

Almanya'da inşaat üretimi Ocak'ta yüzde 7 yükseldi!

Almanya'da sanayi üretimi yılın ilk ayında beklentilerin oldukça üzerine çıkarak aylık ve yıllık bazda yüzde 3,3 arttı. Almanya'da, ocak ayında enerji üretimi yüzde 0,1, inşaat üretimi de yüzde 7 yükseldi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 0,7 arttı!

Almanya'da sanayi üretimi beklentinin altında arttı. Ekimde aylık yüzde 0,2 artan sanayi üretimi, piyasa beklentilerini karşılayamadı. Söz konusu dönemde enerji üretimi yüzde 5,9 geriledi, inşaat üretimi ise yüzde 0,7 artış kaydetti.

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da hane halkının kira masrafları yüzde 1.4 arttı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Ağustos ayına ilişkin nihai Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı.

Alman ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,7 küçüldü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Almanya ekonomisinin Kovid-19 salgınının hane halkı tüketimini, ihracatı ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,7 daraldığını bildirdi.

Almanya'da GSYH’ye inşaat sektöründen olumlu katkı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Bu verilere göre; Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) inşaat sektöründen olumlu katkı geldi.

Almanların yüzde 47,5'i ev sahibi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) yayınladığı verilere göre, Almanya'da vatandaşların sadece yüzde 47,5’inin kendi sahibi olduğu evinde yaşıyor.

Almanya'da iflaslardan inşaat sektörü de etkileniyor!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıklamasına göre, Almanya'da bu yılın şubat ayında bin 879 işletme iflas ederken, geçen yılın şubat ayına kıyasla iflas eden şirket sayısı yüzde 8,2 azaldı.

Destatis Haberi

Destatis

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) Almanya'da bu yılın şubat ayında bin 624 işletmenin iflas ettiğini açıkladı. Ülkede iflaslar, 2017’nın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 yükseldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflaslardan en çok 306 iflas davasıyla inşaat sektörü etkilendi. Bunu 276 iflas başvurusuyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü ve 195 başvuruyla konaklama ve yemek hizmetleri...