20 / 04 / 2024

Almanların yüzde 47,5'i ev sahibi!

Almanların yüzde 47,5'i ev sahibi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) yayınladığı verilere göre, Almanya'da vatandaşların sadece yüzde 47,5’inin kendi sahibi olduğu evinde yaşıyor.



Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) yayınladığı verilere göre, 2018 yılında Alman vatandaşların konut sahiplik oranı yüzde 47,5 oldu. Bu oran 2008 yılında yüzde 48 olarak açıklanmıştı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülkede başlatılan kampanyalara rağmen, ev sahibi olma oranının artış göstermedi ve Alman vatandaşların yarıdan fazlasının kira ödemeye devam ediyor.

Almanya'da ortalama konut fiyatlarının yıllık kira oranından 30 katından daha yüksek olması, göçmenlerden dolayı talebin arzdan fazla olması, değişen istihdam şartları ve komisyoncuların talep ettiği yüksek ücretler ev sahibi olma fırsatını azaltıyor.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre de blokun en büyük ekonomisine sahip Almanya, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında konut sahiplik oranı en düşük ülke olarak kayıtlara geçti.

AB ülkeleri arasında en yüksek ev sahiplik oranı, birliğin en fakir ülkelerinden Romanya oldu. Romanya'da vatandaşların yüzde 96,8'i kendi evinde ikamet ediyor.

Vatandaşların konut sahipliğinde oran Fransa’da yüzde 64 ve Norveç’de yüzde 81 oldu.


Geri Dön