18 / 04 / 2024

devlet kira harcaması

devlet kira harcaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, 2010-2016 yılları arasındaki taşınmaz kiralamaları nedeniyle yapılan harcamaların, 6 milyon 46 bin lira olduğunu açıkladı.

Devlet bina kiralamaları için 267 milyon TL harcadı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idarelerin kiralama giderlerine ilişkin 2004 yılında 46 milyon 887 bin 263 TL, 2014 yılında 267 milyon 138 bin 395 TL harcama yaptığını bildirdi.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...

Devletten kira desteği: Hesaplara her ay 5 bin 250 TL yatırılıyor!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda 5 bin 625 lira ile 6 bin 750 lira arasında destek ödemesi yapılıyor. İşte detaylar... 

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

Yurt genelinde artan konut ve kira fiyatları emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan çoğu emekliyi etkiledi. Barınma kriziyle karşı karşıya kalan emekliler devlet huzurevlerine sığındı.

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

devlet kira harcaması Haberi

devlet kira harcaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtladı. Ankara’daki ek hizmet binasına aylık 380 bin TL, İstanbul temsilciliği binasına ise aylık 900 bin lira kira ödeniyor.


Ankara Balgat'taki ek hizmet binasının 1 Aralık 1997, İstanbul Temsilciliğinin 1 Mayıs 2015, Gaziantep Temsilciliğinin ise 1 Kasım 2015’den itibaren faaliyet gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, ”Ankara'daki bina 3 katlı olup 3.585 metrekare alana sahiptir. Ek hizmet binasına haziran ayı itibariyle 380 bin 386 TL kira ödenmektedir” dedi. 2 bin 47 metrekare  alana sahip İstanbul Temsilciliğine ise 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla aylık 897.763 TL ödeniyor. Gaziantep Temsilciliğinin kira bedeli ise aylık 150 bin lira.


Kira ödemelerinin 3’er aylık dönemler halinde peşin olarak yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Kiralama maliyeti Maliye Bakanlığının tahsis ettiği...