25 / 04 / 2024

dijital bankacılık nedir

dijital bankacılık nedir

Sadece dijital kanallar üzerinden müşterilerine hizmet veren bankalar, BDDK'ya başvurmaları halinde gerekli izinleri tamamladıktan sonra gelecek yıldan itibaren sektörde faaliyet göstermeye başlayabilecek.

Sayılı günler kaldı! Bankacılıkta yeni dönem başlıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yeni yönetmeliği ile 1 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek...

Son dakika haberi: Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren dijital bankacılık düzenlemesi başlıyor. Tüm bankaların tek uygulamada birleşeceği dijital bankacılık düzenlemesi bu yıl devreye girecek.

Türkiye’de dijital bankacılığa talep patladı!

Dijital bankacılık müşteri sayısı bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine yüzde 60 artışla 104 milyona ulaştı. Her ay ortalama 500 bin kişi dijital kanallardan banka müşterisi olmak için başvuruda bulunuyor.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 9 trilyon 261 milyar 513 milyon liraya yükseldi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon TL arttı ve 9 trilyon 261 milyar 513 milyon TL'ye yükseldi.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü net kârı 144.7 milyar TL oldu!

Bankacılık sektörünün Nisan ayındaki toplam kârı Nisan'da yıllık yüzde 10,5 arttı. 4 aylık dönemde ise artış yüzde 47,4 oldu.

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 3 milyar 793 milyon lira azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 3 milyar 793 milyon Türk Lirası azaldı ve 9 trilyon 64 milyar 58 milyon TL'ye geriledi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 104,3 milyar lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Mayıs 2023 tarihi ile biten haftada 104,3 milyar TL arttı ve 10 trilyon 733,6 milyar TL'ye yükseldi.

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,35 düşüşle 4546 puandan açarken; sonrasında pozitif seyretmeye başladı. Borsa, banka hisselerindeki artıştan destek alırken; bankacılık endeksinde yükseliş gün içinde yüzde 6'nın üzerine ulaştı. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 889 milyar lira oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 907 milyon TL arttı ve 8 trilyon 889 milyar 16 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 751 milyar liraya çıktı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 851 milyon TL artış göstererek, 8 trilyon 751 milyar 294 milyon TL'ye yükseldi.

dijital bankacılık nedir Haberi

dijital bankacılık nedir

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şubesiz faaliyet gösterecek dijital bankalara yönelik yeni düzenlemesi "Dijital Bankaların Çalışma Esasları ve Hizmet Modeli Bankacılığına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dijital bankacılığın çalışma esaslarını belirleyen ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme ile bankacılık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve finansal katılımın artırılması hedefleniyor.

Düzenlemeye göre dijital bankalar, kredi kuruluşlarının mevduat veya katılım bankası olmalarına bağlı olarak gerçekleştirebilecekleri tüm faaliyetleri gerçekleştirebilecekler. Dijital bankaların kredi müşterileri yalnızca finansal tüketicilerden ve KOBİ'lerden oluşabilir.

Dijital bankalar, genel müdürlük ve merkeze bağlı hizmet birimleri dışında muhabir, acente, temsilcilik gibi herhangi bir ad altında örgütlenemeyecek, fiziki şube açamayacak, genel müdürlüğe bağlı hizmet birimlerini kullanamayacak. amaçları dışında herhangi bir amaç için fiziksel...