19 / 04 / 2024

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı’nda olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Tarım arazileri internetten kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tarım arazileri dijital ortamda kiralanabilecek.

14 bin dekar hazine arazisinde tahsis başladı!

4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı’nda olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti!

Ortaca ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.Belediye binası önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüş, pazar yerinde sona erdi.

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Aydın tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Zeytinburnu, Tercüman Sitesi A3 Blok'ta kuruldu.

Dijital Tarım Pazarı Haberi

Dijital Tarım Pazarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeyi verdiği Hazine arazilerinde son aşamaya geldiklerini ve tahsislere başladıklarını açıklayan Bakan Pakdemirli, 4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı'na kayıt olduğunu söyledi. 

STOK VE FİYAT TAKİBİ YAPIYORUZ

Salgın sürecinde tarım üretiminin seyri nasıl gelişti?
Koronavirüs, tarım ve gıdanın önemli ve stratejik bir sektör olduğunu göstermiştir. Tarımsal üretimin sekteye uğramadan sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi amacıyla koordinasyon halindeyiz. Bu çerçevede, tarımsal üretimde ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım gibi faaliyetlerin aksatılmaması, üretilen ürünlerin hasadı ve pazara arzı noktasında gerekli tedbirler alındı. Temel gıda ürünlerinde üretim miktarımız yurt içi ihtiyacı karşılayacak düzeyde. Tarımsal üretimin kesintisiz bir şekilde devam etmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak stok durumu ve fiyat değişimlerini günlük takip ediyoruz.

TÜRKİYE AVRUPA'DA TARIM LİDERİ

Kovid-19'dan sonra tarımda normalleşme nasıl olacak?...