24 / 04 / 2024

diyarbakır altyapı sorunu

diyarbakır altyapı sorunu

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı ve Yenişehir ilçesi Üçkuyu’da asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşar Sarı: Diyarbakır'ın 13 ilçesinde altyapı yatırımı yapıyoruz!

Yaşar Sarı, Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğunun tamamlandığını pek çok ilçede ise inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Diyarbakır'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı. Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının çoğunun tamamlandığını bildirdi.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

TOKİ'den Diyarbakır'a rehabilitasyon merkezi!

Diyarbakır İli Sur İlçesi Yiğitçavuş Mahallesi 7560 Ada 1 Parsel'de 40 Yatak Kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi Binası İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi 31 Mart 2021 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Diyarbakır 84 konut ihalesi bugün!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Diyarbakır'a 84 afet konutu müjdesi!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Diyarbakır Bağlar Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-ihale) ihalesi yarın 14:00'te yapılacak. 

Diyarbakır Bağlar Millet Bahçesi 19 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-ihale) ihalesi 19 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Adil Karaismailoğlu: Diyarbakır'da 9 önemli projemiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "7 milyar liranın üzerinde 18 yıldır Diyarbakır'da yapmış olduğumuz yatırımlar var. Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız." dedi.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir 4. Etap 397 konut ihalesi bugün!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 4. Etap ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yaplacak.

TOKİ Diyarbakır 3. Etap 417 konut ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 3.Etap 417 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Diyarbakır 2. Etap 535 konut ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 535 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

diyarbakır altyapı sorunu Haberi

diyarbakır altyapı sorunu

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı ve Yenişehir ilçesi Üçkuyu’da asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, iki veya üç gün içinde Turistik Caddesi’ni asfaltlamaya hazırlanıyor.


Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor.


Kent merkezinde iki ekiple asfalt, üç ekiple bakım onarım çalışmalarını yürüten ekipler, program doğrultusunda şimdiye kadar, merkez Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi, Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ 2. Etap 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, yeni Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda, Akkoyunlu, İnaloğlu, Mehmet Akif Ersoy, Ali Emiri, Hintli Baba Caddesi, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı,...