29 / 03 / 2024

Yaşar Sarı: Diyarbakır'ın 13 ilçesinde altyapı yatırımı yapıyoruz!

Yaşar Sarı: Diyarbakır'ın 13 ilçesinde altyapı yatırımı yapıyoruz!

Yaşar Sarı, Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğunun tamamlandığını pek çok ilçede ise inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.




DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğunun tamamlandığını pek çok ilçede ise inşaat çalışmalarının başladığını söyledi. 

6360 Sayılı Büyükşehirler Yasası'nın 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçmesi ile birlikte Diyarbakır merkeze bağlı Eğil, Kulp, Ergani, Silvan, Dicle, Lice, Çermik, Çınar, Hazro, Bismil, Kocaköy, Çüngüş ve Hani DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet alanına girdi. Bu ilçelerle birlikte DİSKİ Genel Müdürlüğü 2 bin köy ve merkez ilçelerle birlikte 17 köyün tüm altyapı yatırımlarından ve çalışmalarından sorumlu olacak. 


ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ OLUŞTURULDU

 Hizmetlerin yerinde ve hızlı bir şekilde verilebilmesi için 12 şube müdürlüğü açan (Çüngüş ve Çermik tek şubede toplandı)DİSKİ Genel Müdürlüğü her şubede Su, Kanalizasyon ve Abone şeflikleri kurdu. İş makinelerinin da sevk edildiği müdürlükler hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, yeni yasa ile birlikte sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede gerek kanalizasyon ve içme suyu şebekesi ile Atık Su Arıtma Tesisi için pek çok çalışmada büyük aşama kaydettiklerini söyledi. 

Sarı 7 ay gibi kısa sürede pek çok çalışmanın projelendirme ve ihale aşamalarının tamamlandığını ya da inşaat çalışmalarının başladığını kaydetti. Sarı, "Bütün bu çalışmalarla ilgili yol haritamızı çıkardık. 

Projeleri onaylanan çalışmalarımız için hemen ihale sürecini başlattık. Bu ilçelerde hayata geçecek altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğu tamamlandı, pek çok ilçede de inşaat çalışmaları başladı" dedi. 


5 YILDA TAMAMLANACAK DİSKİ 

Genel Müdürlüğü olarak 5 yıl içerisinde tüm ilçelerin altyapı olarak tanımlanan içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ve Atık Su Arıtma Tesisi çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Sarı, "Çalışmaları başlattık. Kaynak sorunlarını çözdük. Başta İller Bankası ve kendi öz kaynaklarımızla bu projelere hayat vereceğiz. Bu projelerin tamamının 250 milyon TL'ye mal olacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 

Sarı DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak çevreye önem veren çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, sağlıklı bir altyapı ile sağlıklı bir gelecek kurulabileceğini ifade etti. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte tüm ilçelerin kent merkezinde üretilen hizmetle eşdeğer hizmet alacağını kaydeden Sarı, "Yeni altyapı hizmetlerimizin herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi



Öz Diyarbakır


Geri Dön