28 / 03 / 2024

Diyarbakır altyapı çalışması

Diyarbakır altyapı çalışması

Yaşar Sarı, Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğunun tamamlandığını pek çok ilçede ise inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Diyarbakır'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı. Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının çoğunun tamamlandığını bildirdi.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor" çalışmasının birinci etabı kapsamında anahtar teslim töreni yapıldı. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Adil Karaismailoğlu: Diyarbakır'da 9 önemli projemiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "7 milyar liranın üzerinde 18 yıldır Diyarbakır'da yapmış olduğumuz yatırımlar var. Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız." dedi.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır altyapı çalışması Haberi

Diyarbakır altyapı çalışması


DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Büyükşehirler Yasası ile sorumluluk alanlarına giren 13 ilçede yapılacak altyapı yatırımları ile ilgili projelendirme, ihale aşamalarının pek çoğunun tamamlandığını pek çok ilçede ise inşaat çalışmalarının başladığını söyledi. 

6360 Sayılı Büyükşehirler Yasası'nın 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçmesi ile birlikte Diyarbakır merkeze bağlı Eğil, Kulp, Ergani, Silvan, Dicle, Lice, Çermik, Çınar, Hazro, Bismil, Kocaköy, Çüngüş ve Hani DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet alanına girdi. Bu ilçelerle birlikte DİSKİ Genel Müdürlüğü 2 bin köy ve merkez ilçelerle birlikte 17 köyün tüm altyapı yatırımlarından ve çalışmalarından sorumlu olacak. 


ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ OLUŞTURULDU

 Hizmetlerin yerinde ve hızlı bir şekilde verilebilmesi için 12 şube müdürlüğü açan (Çüngüş ve Çermik tek şubede toplandı)DİSKİ Genel Müdürlüğü her şubede Su, Kanalizasyon ve Abone şeflikleri kurdu. İş...