24 / 04 / 2024

Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldı!

Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirtti.



Başbakan Binali Yıldırım, Tunçbilek'teki Garp Linyitleri İşletmesi Ömerler Yeraltı Mekanize Maden Ocağı'nda maden işçileriyle bir araya geldi.


Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye'nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik." dedi.


Yıldırım, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasında şunları kaydetti:


"14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye'nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Türkiye'nin kaynaklarını yine Türkiye için, insanımız için hizmete dönüştürdük."


Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirten Yıldırım, 2002'ye kadar şehirde yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, AK Parti iktidarında ise bunun 235 kilometre olduğunu vurguladı. "Kütahya'ya yakışan da bu, AK Parti'nin farkı da bu" diyen Başbakan Yıldırım, Zafer Havalimanı'nın da hizmete alındığını anımsattı.


Binali Yıldırım, havalimanının açıldığı 2012 yılında 3 bin yolcunun geldiğini ifade ederek, bu rakamın 2015'in sonunda 93 bine çıktığını, bu rakamın daha da artacağını belirtti.


Sanatın, kaplıcaların ve seramiğin kenti olan Kütahya'da "dört dörtlük, 24 ayar insanların yaşadığını" vurgulayan Yıldırım, kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi verdi. Yıldırım, 600 yataklı şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.


AA



Haber Eskişehir Sakarya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kütahya, Tavşanlı'da halka hitap eden Yıldırım, Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirtti. 


Başbakan Binali Yıldırım, 2002'ye kadar şehirde yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, AK Parti iktidarında ise bunun 235 kilometre olduğunu vurguladı. 


"Kütahya'ya yakışan da bu, AK Parti'nin farkı da bu" diyen Başbakan Yıldırım, Zafer Havalimanı'nın da hizmete alındığını anımsattı. Başbakan Binali Yıldırım, havalimanının açıldığı 2012 yılında 3 bin yolcunun geldiğini ifade ederek, bu rakamın 2015'in sonunda 93 bine çıktığını, bu rakamın daha da artacağını belirtti. Sanatın, kaplıcaların ve seramiğin kenti olan Kütahya'da "Dört dörtlük, 24 ayar insanların yaşadığını" vurgulayan Yıldırım, kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi verdi. 


Eskişehir Sakarya




Haber Kütahya Vizyon Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Tavşanlı'da halka hitap eden Yıldırım, Kütahya'ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirtti. Başbakan Binali Yıldırım, 2002'ye kadar şehirde yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, AK Parti iktidarında ise bunun 235 kilometre olduğunu vurguladı. "Kütahya'ya yakışan da bu, AK Parti'nin farkı da bu" diyen Başbakan Yıldırım, Zafer Havalimam'nın da hizmete alındığını anımsattı. 


Başbakan Binali Yıldırım, havalimanının açıldığı 2012 yılında 3 bin yolcunun geldiğini ifade ederek, bu rakamın 2015'in sonunda 93 bine çıktığını, bu rakamın daha da artacağını belirtti. Sanatın, kaplıcaların ve seramiğin kenti olan Kütahya'da "Dört dörtlük, 24 ayar insanların yaşadığını" vurgulayan Yıldırım, kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi verdi. Yıldırım, 600 yataklı şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. 



Kütahya Vizyon


Geri Dön