25 / 04 / 2024

diyarbakır suriçi dönüşüm

diyarbakır suriçi dönüşüm

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı çalışanı ve Taş Oymacılığı Ustası Fesih Gündoğar, 1995 yılında yapımına başladığı tarihi Surlar ve Suriçi maketini 2016 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'

Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi için sürekli yasa çıkarılması konusunda ısrarcı olan Prof. Dr. Naci Görür, pişmanlığını dile getirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası için “Keşke söylemeseydik" sözleriyle pişman olduğunu belirtti.

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

İntek Yapı’dan Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır dev kentsel dönüşüm projesi!

İntek Yapı’nın, Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında temel atma töreni düzenlendi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Bekir Akın İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bekir Akın İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Akın tarafından kurukdu.

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Köksallar Grup İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksallar Grup İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Emirhan Sabri Önkol tarafından kuruldu.

1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır?

Arsa, bahçe ve tarla gibi alanların ölçümünde kullanılan dönüm terimi daha çok halk arasında kullanılmaktadır ve alanı tarif ederken kolaylık sağlamaktadır. Peki, 1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar…

2022 mazot gübre desteği dönüm başına ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 

2022 yılı mazot gübre desteği ödemeleriyle ilgili açıklamalar bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere verdiği mazot gübre desteği ödemeleri, dönüm başına belirleniyor. Ödemelerden de binlerce üretici yararlanıyor. 

Murat Kurum: Kredi desteğinin artırılması kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Yükselen inşaat fiyatları sebebiyle halktan gelen talepleri değerlendiren kamu, riskli olduğu tespit edilen işyeri ve konutların kentsdel dönüşümü için verilen ‘faiz destekli kredilerde’ limit arttırdı.

diyarbakır suriçi dönüşüm Haberi

diyarbakır suriçi dönüşüm


Yüzde 90’ı tamamlanan maket, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın tarihi alan ve yapıları içeren haritası baz alınarak hazırlanıyor. Suriçi’ni bölgelere ayırarak mahalle mahalle yapılan maket, Yenikapı’da bulunan yapıların tamamlanmasıyla sona erecek. 2,5 yıldır Mardinkapı’da Büyükşehir Belediyesi Turizm Bürosu önünde sergilenen maket, bugüne kadar yurt içinde 39 fuar ve sergide sergilendi.


‘Bir yıllık çalışmadan sonra tamamlanacak’


Maket hakkında bilgi veren Fesih Gündoğar, taş oymacılığına 1984 yılında başladığını, 1995 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tarihi Sur ve Suriçi maketini oluşturmak için çalıştığını kaydetti. Maketin 1/250 ölçeğinde olduğunu, Suriçi’ndeki tüm evleri, sokakları, ibadethaneleri ve hanları kapsadığını ifade eden Gündoğar, 20 yıldır üzerinde çalıştığı maketin bir yıllık çalışmanın ardından tamamlanacağını bildirdi. 


‘Sadece Ulu Camii 7 ayda bitirdim’


Makete, kenti kalkan balığı gibi çevreleyen Surlardan başladığının altını...