23 / 04 / 2024

doğal afete hazırlıklı olunmalı

doğal afete hazırlıklı olunmalı

Vali Münir Karaloğlu, Mimar Mühendisler Grubu'nun düzenlemiş olduğu toplantısında, "Bursa'da bir afet ne zaman olur bunu bilmiyoruz, ama her an olacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım" dedi.

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Yalova'yı olası büyük ölçekli depremlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdüren belediye, 718 konutun inşa edileceği mahallede 60 konteynerden oluşan barınma alanı kurdu. 

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Depremden en erken nasıl haber alınır?

Depremler, insanların hayatlarını ve yaşamlarını ciddi şekilde etkileyebilen doğal afetlerdir. Depremin oluşmadan önce haber almak, insanların hazırlıklı olmalarını ve olası hasarları en aza indirmelerini sağlayabilir.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Altın kahini İslam Memiş’ten Şubat uyarısı geldi! Yatırımcılar buna hazırlıklı olsun

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, Şubat ayı için tüm yatırımcıları uyardı. Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan İslam Memiş “Hazırlıklı olun” diyerek yatırımcıya seslendi. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

doğal afete hazırlıklı olunmalı Haberi

doğal afete hazırlıklı olunmalı

KARTAL MİMAR Mühendisler Grubu 'Büyükşehirlerde Afet Yönetimi' toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin yaklaşık yüzde 70'inin 1. 

ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu ve nüfusun yüzde 85-yüzde 90'ının da bu bölgelerde yaşadığına dikkat çekti. 'Riske ne kadar hazırlıklıyız?' diye soran Karaloğlu, "Türkiye'deki en büyük sorunumuz deprem veya afet öncesi süreci yönetme konusunda. Riski görüp riske göre kendimizi koııumlandırmada sorunumuz var. 

Riski yönetmiyoruz ha kriz ortaya çıktıktan sonra krizi yönetme kabiliyetimiz çok yüksek" dedi. Türkiye, Van depremi sonrası bir yıl içerisinde 17 bin 500 konutu altı ayı kış olan bir bölgede yapıp teslim ettiğini aktaran Karaloğlu, Bursa için de "Türkiye'nin en riskli bölgesinde yaşıyoruz" dedi. 


VAN DEPREMİ MİLAT OLDU 


Ev alırken, eşya yerleştirirken deprem riskinin göz önüne alınmadığını söyleyen Karaloğlu şunları...