19 / 04 / 2024

Doğal gaz ithalatı arttı mı

Doğal gaz ithalatı arttı mı

Türkiye 2009 yılının ilk dört ayında toplam 11 milyon 782 bin metreküp doğal gaz ithal ederken, bu miktar aradan geçen 6 yılda yaklaşık yüzde 50 artış göstererek bu yılın aynı döneminde 17 milyon 645 bin metreküpü geçti.

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğal gaz faturalarını düzenlemedi iddiası! İstanbullular faturalarınızı kontrol edin!

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ücretsiz doğal gaz tarifesinin İBB'nin doğalgaz faturasında düzenleme yapmadığını söyledi.

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz tüketiminde faturaların yarın kesilerek, abonelere gönderileceği açıklandı. İşte bedelsiz doğalgaz ile ilgili merak edilenler...

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Doğal gaz ithalatı arttı mı Haberi

Doğal gaz ithalatı arttı mı


Doğal gaz ithalatı bu yılın ilk 4 ayında 2009 yılının aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 50 artışla 17 milyon 645 bin metreküpü geçti.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, ekonomideki büyüme ve artan nüfusa paralel olarak Türkiye'nin doğal gaz ithalatı her geçen yıl artıyor. 2009 ve 2014 yılı verileri karşılaştırıldığında ithal edilen doğaz gaz miktarının son 6 yıl içinde 11 milyon metreküpten 17 milyon metreküpe ulaştığı görülüyor. 


Türkiye 2009 yılının ilk dört ayında toplam 11 milyon 782 bin metreküp doğal gaz ithal ederken, bu miktar aradan geçen 6 yılda yaklaşık yüzde 50 artış göstererek bu yılın aynı döneminde 17 milyon 645 bin metreküpü geçti.


Nisan ayı doğal gaz ithalat değerleri karşılaştırıldığında da Nisan 2009'da 2 milyon 569 bin metreküplük ithalat miktarı,...