09 / 12 / 2025
fuzul

dolandırıcılara karşı toki uyarısı

dolandırıcılara karşı toki uyarısı

Emeklilere konut dolandırıcılarına kanmayın uyarısı yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' gibi vaatlerde bulunan şahıs ve kurumların olduğunu tespit ediyoruz. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olsunlar" dedi.

Tüketici derneklerinden “Yüzyılın Konut Projesi” başvuruları için siber dolandırıcılık uyarısı!

Tüketici derneklerinin temsilcileri, başvuruları bugün başlayan “Yüzyılın Konut Projesi" için vatandaşları "taklit siteler" ve "siber dolandırıcılara" karşı uyardı.

TOKİ’den sosyal konut dolandırıcılarına karşı uyarı!

TOKİ, duyurusu yapılan 500 bin sosyal konut kampanyası üzerinden “başvuru bedeli” talep eden dolandırıcılara karşı kapsamlı bir uyarı yayımladı. 

Tapu sahipleri dikkat! Dolandırıcılıklara karşı en etkin çözüm: Tapu kilitleme!

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, dolandırıcılıkların önlenmesinde en güvenilir yöntemin kamuoyunda “tapu kilitleme” olarak bilinen “İşlem Yapılamaz Beyan Tesisi” olduğunu vurguladı.

Emlak Konut GYO, Damla Kent Gayrimenkul Sertifikası hakkında yatırımcıları uyardı! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada Damla Kent Gayrimenkul Sertifikası hakkında yatırımcıları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tapu güvenliğinde yeni dönem başladı! Dolandırıcılara karşı e-Devlet kilidi!

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı devlet, vatandaşların mülklerini koruma altına alacak yeni bir dijital güvenlik uygulamasını hayata geçirdi.

Yazlık kiralamak isteyenler sahte ilanlara ve dolandırıcılara dikkat!

Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Çeşme, Bodrum ve Marmaris gibi gözde tatil bölgelerinde sezonluk kira bedellerinin 1 milyon TL’ye dayandığını belirterek, dolandırıcılık vakalarının da ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

İslam Memiş tapu sahiplerini evrak dolandırıcılarına karşı uyarıyor! Mülkünüzü kaptırmak istemiyorsanız bunu yapın!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, mülk sahiplerini 'evrak dolandırıcılarına' karşı uyarıyor. Memiş ''Mülkünüzü kaptırmamak için şu uygulama önemli'' diyerek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sahte ilanla kapora dolandırıcılığına dikkat!

Tüketicler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada gerçekte olmayan evleri internette uygun fiyatlarla ilana koyup, kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

dolandırıcılara karşı toki uyarısı Haberi

dolandırıcılara karşı toki uyarısı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, "TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alınıyor. Başka hiç bir yerden TOKİ'ye para yatıramazsınız, daire talep edemezsiniz" dedi.


TOKİ'nin yaptığı konutlarda emeklilere de kontenjan ayırmasının ardından, vatandaşları "Size kurada öncelikli alım sağlayacağız", "Bizim derneğimize üye olmadan kuraya giremezsiniz", "Bize ön ödeme yaparsanız çekilişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" diye kandırarak para toplanması şeklindeki dolandırıcılık olayları, insanları mağdur etmeye devam ediyor.

Turan, emeklilere yönelik konut edindirme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "TOKİ önemli bir marka, vatandaşlar üzerinde güven uyandıran Başbakanlığa bağlı bir kuruluş. Bu ismi kullanarak bazı suistimallere de rastlıyoruz. Vatandaşlarımızdan şikayetler geliyor" diye konuştu.


"Suç...