20 / 04 / 2024

dolar yatırımı 2020

dolar yatırımı 2020

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından ''Dolara talep aynen devam'' başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 2 maddelik analizi...

'Dolar 10 TL olacak'çılar yatırımcılara nasıl zarar veriyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Dolar 10 TL olacak'çılar yatırımcılara nasıl zarar veriyor?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin dolar yatırımı ile ilgili yazısı...

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

Mert Başaran elinde dolar tutanları kırmızı kodla uyardı: Dolar yatırım aracı değil!

Ekonomist Mert Başaran elinde dolar tutan yatırımcıları uyararak doların bir yatırım aracı olmadığını söyledi.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden dolar yatırımı tavsiye ediyor?

Dolar, çeşitli borsa hisseleri gibi taban yapmaz ya da yine hisse senetleri gibi piyasadan tamamen kaldırılma riski barındıran bir yatırım aracı değildir. Bu sebeple de güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzmanlar, dolar yatırımını öneriyor, işte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Dolar yatırımı yapanlar, dolar alıp satmak isteyenler dikkat! 5 Ekim Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kuru başta dolar yatırımcıları olmak üzere dolar alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dün rekor seviye olan 27,55 liradan başlayan dolar/TL kuru bugün kaç TL? 5 Ekim Perşembe dolar ne kadar oldu?

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Selçuk Geçer’den uyarı üstüne uyarı! Buna yatırım yapmayanlar çok üzülecek!

Dolar yatırımı yapmak isteyenler ne zaman dolar almaları gerektiğini araştırıyor. İşte tam da bu zamanda ünlü ekonomist Selçuk Geçer uyarıda bulundu. İşte detaylar!

 2022 yılında 1,8 milyar dolar yatırım yapıldı! Yatırımcıların yarısı yabancı

Yerli startup’lar feçtiğimiz yılı 1,8 milyar dolarlık yatırımla bitirdi. Global manada Türk startup’larına ilgi oldukça yoğun. Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre, 2022 senesinde 322 yerli startup  1,8 milyar dolar yatırım elde etti.

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Dolar yatırımı yapanlara kırmızı kodla uyarı geldi! İslam Memiş kazananları açıkladı! Görenlerin aklı karıştı!

Vatandaşlar dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri sorgulamaya başlarken Para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten dolar yatırımı yapanlara kırmızı kodla uyarı geldi. Görenlerin aklı karıştı!

dolar yatırımı 2020 Haberi

dolar yatırımı 2020

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Dolara talep aynen devam" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 2 maddelik analizi...

1) DW: Hükümetin Nisan ortasından beri dövize olan talebi kısmak için aldığı önlemlere rağmen, vatandaşlar "güvenli liman" olarak gördükleri dolara yönelmeyi sürdürüyor. Döviz hesapları 202 milyar doları aşmış durumda.

2) Yorumu: Bankacıların da yönlendirmesiyle kredi kullanan dövize yöneliyor. Kredi kullanmayacak müşteriye "Dolar yükselecek" diye kredi kullandırılıyor.

Kredi kullanan iş adamları döviz almaya koşuyor!

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için...