19 / 04 / 2024

Dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebi ertelenmeyecek

Dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebi ertelenmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebini ertelemeyeceklerini belirterek, "Geciken bir yatırım projesi varsa önü açılacak" dedi.

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Uzman Öğretmenlik Yıl Şartı 5'e Düşebilir: Meclis Açıldığında Neler Bekleniyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik yıl şartının 5'e düşeceği açıklamasını yapmıştı. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi için kanun teklifinin Meclis'e sunulması gerekiyor. Ancak, bu yıl içerisinde düzenlemenin hayata geçmesi beklenmiyor.

Emeklilere 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi! Bir bir açıklanan bu tarihi duyan zevkten adeta dört köşe oldu

Emeklilere 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi... Bir bir açıklanan bu tarihi duyan zevkten adeta dört köşe oldu... Hemen bakın...

TOKİ, depremlerden etkilenen 10 ilde 1 yıl içinde yeni konut inşa edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremlerden etkilenen 10 il için TOKİ eliyle 1 yıl içerisinde yeni konutlar inşa edilecek" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Emekliler aman dikkat! 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi geldi! Bu tarihi duyanlar zevkten dört köşe oldu!

Emekliler aman dikkat... 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi geldi... Bu tarihi duyan emekli zevkten dört köşe oldu...

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

Tek kullanımlık ambalajlı içecek devri sona eriyor. İçecek ambalajlarının dönüştürülme yoluyla ekonomiye kazandırılması için hazırlanan Depozito Yönetim Sistemin bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2024 itibarıyla da depozito uy

Altını olanları havalara uçuracak haber geldi! 2023 yılı için müjde! Ons altın fiyatları 4 bin dolar olacak!

Merkez bankasının faiz artırımlarıyla birlikte 2022'de ivme yakalayamayan altına ilişkin çok şaşırtıcı bir açıklama geldi. 2023 yılı için net bir tarih veren Swiss Asia Capital genel müdürü ve baş yatırım sorumlusu Jürg Kiener, altın fiyatlarının patlayacağını açıkladı.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yıl içinde tamamlanacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı bu yıl içerisinde tamamlayacak.

Dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebi ertelenmeyecek Haberi

Dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebi ertelenmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de yatırımı bulunan 25 ülkeden 68 uluslararası sermayeli firmanın temsilcileriyle Dolmabahçe ofisinde buluştu. Türkiye'nin küresel rekabetine ve ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlayan yabancı yatırımcılara, hükümetin yeni reform paketini anlatan Davutoğlu, onların görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıya hükümetin ekonomi kurmaylarının yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da katıldı. 


İŞYERİ AÇMAYA KOLAYLIK GELİYOR 

Gelecek 4 yıl içerisinde hiçbir yatırım talebinin ertelenmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Reformları hayata geçirmek açısından ilk kez benim başkanlığımda yatırım değerlendirme başkanlığı oluşturduk. En geç ayda bir bir araya gelerek, geciken bir yatırım projesi varsa önü açılacak" dedi. Yatırım ortamının iyleştirilmesinin 64. Hükümet Programı'nın en önemli parçası olduğunu ifade eden Davutoğlu, işyeri açma...