27 / 04 / 2024

dövizdeki kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

dövizdeki kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar, ev sahibi olmak isteyenlerin kur artışının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu.

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden düzenli temettü veren hisseler ve düzenli temettü artıran hisseleri açıkladı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Kentsel dönüşümde 3'te 2 çoğunluk şartı resmen tarih oluyor. Kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunuluyor. İşte detaylar...

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) minibüsleri 8 artı 1 koltuk kapasiteli dolmuş taksilere dönüştürmeye teşvik etmek amacıyla, daha önce dönüştürülen dolmuş taksilere koyduğu ‘Üç yıl süreyle devredilemez’ şartını kaldırdı.

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev almak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden iş arayanlara güzel haber geldi. Edinilen bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü (Emniyet Genel Müdürlüğü) İŞKUR üzerinden personel alımı yapacak. KPSS şartının olmadığı personel alımında adayların en az lise mezunu olması gerektiği öğrenildi. İşte detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek? Aman kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin personel alımı kapsamında kura tarihleri merak ediliyor. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek?

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

dövizdeki kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi Haberi

dövizdeki kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

Dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, “Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir” dedi.


FİYAT ARTMADAN


Beklentilerin kasım sonrası sarktığını, bunun da zam dalgasının etkisini yitirmesine neden olduğuna işaret eden Durbakayım, "Bunun da yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine alım için önemli bir fırsat yarattığını düşünüyoruz.”


Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da kurdaki artışın fiyatlara henüz yansımadığını, ancak kısa vadede bir artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Uyan, şöyle devam etti:”Kurdaki...