26 / 04 / 2024

dumankaya Ekonomik göstergeler

dumankaya Ekonomik göstergeler

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, " Orta vadeli program ile ekonomik göstergelerde istikrar sağlanacak" dedi...

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Borsada teknik analiz yapmayı papatya falı gibi görmeyin!

İnfo Yatırım Yatırımcı Buluşmaları’nın altıncısı yapıldı. Katılımcılar, teknik analiz, geçmiş fiyat hareketlerinden yola çıkılarak çeşitli göstergeler kullanılarak gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etme yöntemidir. Mutlaka yararlanın uyarısını yaptı.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Orta Doğu’nun 2,5 trilyon dolarlık ekonomik gücü BRICS grubuna geçti!

Suudi Arabistan, İran, BAE ve Mısır gibi Orta Doğu'nun en büyük ekonomilerine sahip ülkelerinin BRICS'e üye olmasının dünyada enerjinin öneminin arttığı bir dönemde blokun siyasi ve ekonomik gücünü artırabileceği belirtiliyor.

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Ekonomik güven endeksi Ocak ayı itibari ile 99,3 olurken, Şubat ayın itibari ile yüzde 0,3 oranında düşüşle 99,1 değerine geriledi. 

Altında göstergeler bir anda yeşile döndü! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 22 Şubat 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları son dönemlerde sert düştü. Rekordan rekora koşan gram altın ons altının gerilmesi ile değer kaybetti. Bugün ise altında göstergeler bir anda yeşile döndü! 1 gram bile altını olan çabuk baksın! 22 Şubat 2023 altın fiyatları...

Göstergeler eksiyi gösteriyor! 2022'de rekor kırdık!

CHP’nin hazırladığı ekonomik göstergeler raporu Türkiye'nin dış ticaret dengesi ile alakalı negatif bir yol izlediği doğrultusunda oldu.  2022 yılında cari açık 48.8 milyar dolarla son 9 yılın zirvesine çıktı.

dumankaya Ekonomik göstergeler Haberi

dumankaya Ekonomik göstergeler

Dünya ekonomisini etkileyen krizin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen piyasalarda yaşanan belirsizlik ve Türkiye’de büyüme hızında yaşanan düşüş sebebiyle 2013-2015 yılı Orta Vadeli Programın hedefi istikrarı güçlendirmek ve devam ettirmek olarak belirlendi.


Hükümet’in sürdürdüğü istikrar programına katkıda bulunacak Orta Vadeli Program’a yönelik Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada programın Türk ekonomisinde yakalanan olumlu performansı devam ettirmek adına katkı sağlayacağını belirtti.


Dumankaya, “Hükümetin 2013-2015 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın büyüme hızında düşmenin yaşandığı bir dönemde, ekonomik politikalara ilişkin belirsizliği ortadan kaldırması en

büyük beklentimiz” dedi.


Dumankaya sözlerine şöyle devam etti; “Programda inşaat sektörünü ilgilendiren en önemli başlık kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yapılacaklar. Yaşanabilir kentler oluşturma ve yaşam kalitesini artırma hedefi doğrultusunda kentsel dönüşümü destekleyici altyapıların oluşturulmasına yönelik projeler ile arazi kullanım,...