27 / 04 / 2024

dünya altyapı sorunu

dünya altyapı sorunu

Almanya, Amerika ve İngiltere'nin altyapısı çürürken Türkiye vizyon projelerle yoluna devam ediyor. İşte Türkiye'nin çehresini değiştirecek o projeler...

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan İssi ve Deniz Sarıtoprak ortaklığında kuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul, bir dünya projesidir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un, bir dünya projesi olduğunu dile getirerek, "İstanbul Kanalı ve oluşturduğu ekosistem sayesinde; Türkiye, bilimin, teknolojinin, sanatın ve ekonominin kalbi olacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımız aralıksız sürüyor." dedi.

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

Ho-In Kang: Ulaşım projelerinde dünya Türkiye'yi izliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'in kendisine "Son on beş yılda akıl almaz bir hamle yaptınız. Dünya Türkiye'yi izliyor" dediğini dile getirdi.

Türk müteahhitler dünya kupası hazırlıklarına talip!

Rusya, FIFA 2018 Dünya Kupası için 13 kentte 50 milyar doları aşan altyapı projeleri hedefliyor. Türk müteahhitleri çok sayıda inşaatı kapsayan bu projelerde yer almak üzere çalışmalara başladı.

3. havalimanına 2016 Dünya Mimarlık Festivali'nden ödül!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın terminal binası, Berlin'deki 2016 Dünya Mimarlık Festivali'nde "Gelecek Projeler-Altyapı" kategorisinde tasarım ödülüne layık görüldü

Hatay'ın yolları dünya standartlarını yakalıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), gerek altyapı gerek üstyapı çalışmalarıyla dünya standartlarında kaliteli hizmetler üretmeye devam ediyor.

Türkiye kamu-özel ortak yatırımlarında dünya ikincisi!

Dünya Bankası, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci ülke olduğunu açıkladı.

Bora Gülan, Otis Dünya Başkan Yardımcısı oldu!

Dünyanın lider asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol üreticisi Otis’te üst düzey bir atama gerçekleşti. Tüm dünyadaki yüksek bina ve önemli altyapı projelerini yönetmek üzere Otis Dünya Başkan Yardımcılığı’na Bora Gülan getirildi.

dünya altyapı sorunu Haberi

dünya altyapı sorunu


Türkiye son yıllarda ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarında hayata geçireceği mega projelere hız verdi. Aralarında Kanal İstanbul, Marmaray, Akkuyu ve Sinop Nükleer santralleri, İstanbul'a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının da yer aldığı mega projeler arka arkaya hayata geçiriliyor.



1-ABD'nin altyapısı çürüyor

Deutsche Welle'de 18 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri altyapı krizi geçiriyor. ABD'deki bozuk yollar ve raylar tehlike saçarken bu durum ekonomik büyümeyi de olumsuz etkiliyor. Dört yılda bir altyapı tesislerine not veren Amerikan İnşaat Mühendisleri Birliği, New York gibi ABD genelindeki eyalet ve kentlerin karnesi de kırıklarla dolu olduğunu söylüyor. 2 bin barajın her an yıkılabilecek durumda olduğu ve 56 bin köprünün yenilenmesinin şart...