19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 



AK Parti Bayburt İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Marmara Ringi'nin en önemli bileşenlerinden birinin de yapım çalışmalarına çok yakında başlayacakları Kanal İstanbul olduğunu aktaran Karaismailoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Çok iyi bilinmelidir ki ne Marmara Ringi ne de Kanal İstanbul sadece bulundukları bölgeye has projeler değildir. Her biri birer Türkiye projesidir. Hatta küresel ticaret için de elzem yapılardır. Özellikle Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye topraklarına çevirecek küresel bir projedir. Bu projelerimiz tamamlandığında Türkiye'nin her köşesindeki her bir sofraya bereket gelecek, paramız değerlenecek, hemen her üründe bolluk yaşanacak, yeni yatırımların önü açılacaktır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile dünya demir yolu taşımacılığında bugün söz sahibi bir ülkeyiz. Pekin'den Londra'ya uzanan orta koridorun ve Demir İpek Yolu'nun en stratejik bağlantı noktası ve hakimiyiz."

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye ye çevirecek!

Ulaşımdaki yatırımlar 

Konforlu, hızlı, güvenli, yakıttan tasarruf ettiren kara yollarının da bu süreçte tüm Türkiye'yi kuşattığını söyleyen Karaismailoğlu, her şeyden önemlisi can ve mal güvenliğini sağladıklarını dile getirdi.

Bölünmüş yol ağını 2003 yılından itibaren 28 bin 200 kilometreye çıkardıklarını anlatan Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye ye çevirecek!

"Yeni havalimanları yaptık, atıl olanları yeniledik ve hizmete açtık. Havalimanı sayımızı 26'dan 56'ya çıkardık. İstanbul Havalimanı ile havacılık alanında dünyada en önemli transfer merkezlerinden biri olduk. THY bir dünya markası haline geldi. Limanlarımızın her geçen gün sayısı artıyor ve mevcut olanlar dev gemileri ağırlayabilecek düzeye yükseltiliyor. Bakanlığımızın izlediği politikalarla 37 olan tersane sayımızı 84'e çıkardık. Böylelikle önümüzdeki dönemde yerli ve millilik oranı daha yüksek bir gemi inşa sanayiine sahip olacağız. Bilişim teknolojilerinde çığır açacak 5G'ye hızlı bir şekilde geçiş yapabilmek, en önemli gündem maddelerimizden biridir. Bu geçişi de önemli oranda yerli ve milli imkanlarla sağlayacağız."

Kanal İstanbul için herkes kendi düşüncesini dayatıyor iddiası!


Geri Dön