29 / 03 / 2024

dünyanın en eski metrosu kaç yaşında

dünyanın en eski metrosu kaç yaşında

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı...

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena satılacak mı?

1472 yılında kurulan dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena'nın satılacağına ilişkin söylentiler banka hisselerini uçurdu.

Dünyanın en güzel statlarından biri Giresun'a geliyor!

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Giresun Milletvekili adayı Nurettin Canikli, "Giresun'a 3 bin kişilik spor salonu ile Çotanak Arena yapımı için çalışmalar sürüyor. Dünyanın en güzel statlarından birini Giresun'a yapacağız." dedi.

Dünyanın en eski tatil köyü misafirlerini ağırlayacak!

Dünyanın "en eski tatil köyü" olarak nitelendirilen Sığacık büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. Tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı, dünyanın en eski tatil köyü Kaleiçi'nde oluşturulacak.

1971 yılında dünyanın en eski asansörü İstanbul'daymış!

1971 yılında su ile çalışan dünyanın en eski asansörü İstanbul'da bulunuyormuş. İnşa tarihi 1900 yılına dayanan asansör, Memduh Paşa tarafından, yıkılmış bir köşk arazisi üzerine yaptırılmış.

İspanya'nın Çoruna şehrini dünyanın en eski feneri aydınlatıyor!

İspanya' nın en büyük limanı olan okyanus kıyısındaki Çoruna şehrini, dünyanın en eski fenerinin ışığı aydınlatıyor. Michelin yıldızlı şeflerin restoranları da bu ışıktan nasibini almış...

Dünyanın en eski ikinci metrosu 139 yaşında!

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı...

Dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel, 139. yaşını kutluyor!

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

dünyanın en eski metrosu kaç yaşında Haberi

dünyanın en eski metrosu kaç yaşında

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı.


Karaköy ile Beyoğlu arasında çalışan ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yılını kutluyor. Çeşitli müzisyenler eşliğinde gün boyu süren müzik ziyafeti yolculara keyifli dakikalar yaşattı. 17 Ocak 1875 tarihinde, yerli ve yabancı çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı törenle hizmete açılan ahşap vagonlu ve buharlı Tünel, 1971 yılında elektrikli hale getirildi. Karaköy ile Beyoğlu arasındaki 573 metrelik mesafeyi 90 saniyede alan Tünel, günde ortalama 200 sefer yaparak 12 bin dolayında yolcu taşıyor. 


EN DEĞERLİ MARKALARDAN


İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, 139. yaş günü dolayısıyla Tünel’i ziyaret eden ilköğretim...