20 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...



Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, “Dünyanın en ucuza mal olan parkı” diye konuştu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Gökçek döneminde 2013’te inşa edilmeye başlanan Ankapark, 20 Mart 2019’da açıldı. Ankapark, açılışından sadece 6 ay sonra, 49 yıllığına kiralayan şirketin çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelmesi ve 100 kişiyi işten çıkarmasıyla gündeme geldi. 

Parkın 450 milyona mal olduğunu ve kar etme amaçlı açılmadığına vurgu yapan Gökçek’e karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, su arıtma ve altyapı çalışmaları için ayrılan paraların harcandığı yönünde tepki gösterdi. Ankapark'ın, ödenemeyen elektrik borcundan ötürü elektriğinin kesilmesinden sonra da oyuncaklar çürümeye başladı.

Gündemden düşmeyen Ankapark’a ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gökçek, dünyaca ünlü Disneyland ile kıyaslama yaptı ve Ankapark’ı “dünyanın en ucuza mal olan parkı” olarak belirtti. Gökçek’in, 2013'te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan İstanbul Vialand'ın 650 milyon dolara mal olduğunu ve oyuncak sayısının Ankapark’ın 20’de biri kadar olduğunu ifade etti.

Gökçek’in açıklaması şu şekilde: 

"Ankapark 400/450 milyon dolara mal oldu.

Fransa Disneyland 5 milyar dolar,

Disneyland Şanghay 3,7 milyar dolar,

Disneyland Hong Kong 7 milyar dolar,

İstanbul Vialand'da 650 milyon dolar (oyuncak sayısı Ankapark’ın 1/20’si kadar)

1217 oyuncağı ile Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkıdır."

Ankapark'ın elektriği kesilecek!


Geri Dön