25 / 04 / 2024

Ankapark'ın elektriği kesilecek!

Ankapark'ın elektriği kesilecek!

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen Wonderland Eurasia’da ya da yaygın olarak bilinen ismiyle Ankapark’a ikinci şok! Başkent Elektrik, eğlence parkının işleten şirkete bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti...



Ankapark (Wonderland Eurasia), öngörülen sürede ödemeyi gerçekleştirmezse sözleşmesi iptal olacak. Daha sonra haciz süreci gündeme gelecek.

Ankapark, istifa ettirilen eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan eğlence parkı, gerek yüksek yatırım maliyeti, gerekse yapıldığı arazi sebebiyle tartışmaların merkezinde oldu. Parkın, gerekliliği ya da yeterli sayıda müşteri çekip çekmeyeceği de gündemde konuşuldu.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; park, inşaat aşamasında konulan iddialı hedeflerin tersine işletmeye girdiği günden bu yana yaşadığı finansal sorunların üstesinden gelemedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, güncellenmiş fiyatlarla 750 milyon dolara mal olduğunu açıkladığı parkın elektriği, faturasını ödemediği sebebiyle geçen yılın sonunda kesilmişti. Park, birkaç ay kapalı kaldı. İşletmeci şirket, Başkent Elektrik’le masaya oturdu. Borçların bir bölümü ödendi; kalanıyla ilgili de ödeme planı sunuldu. Eğlence Parkı, yeniden elektriğine kavuştu.

Söz konusu eğlence parkının elektriği, kısa süre önce birikmiş borçlarını ödemediği için ikinci defa da kesildi. İşletmeci şirket, bugüne dek borçlarını ödemek için harekete geçmedi. 

Başkent Elektrik, parkı işleten şirkete kısa süre önce bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunun ödememesi halinde abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti. Wonderland Eurasia, öngörülen sürede ödemeyi gerçeklene geçilecek. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, “Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi.

Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz” diye konuşmuştu.

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!


Geri Dön