26 / 04 / 2024

Faturasını ödemeyenin elektriği kesilecek!

Faturasını ödemeyenin elektriği kesilecek!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp ve kaçağı önleme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Yıldız, "Çok açık ve net söylüyorum. Borcunu ödemeyenin elektriği kesilecek" dedi.



ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp ve kaçağı önleme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Enerji kullanan herkesin bunun bedelini ödeyeceğini ifade eden Yıldız, "Çok açık ve net söylüyorum. Borcunu ödemeyenin elektriği kesilecek" dedi. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışı Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Zirveye; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Gaziantep Valisi Erdal Ata, TBMM Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, işadamları ile davetliler katıldı.


Zirvenin açılışında konuşan TBKK Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, özel sektörün enerji alanına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin özellikle yenilenebilir enerji anlamında gücünü artırması gerektiğini belirten Mazıcıoğlu, "Enerji ülkelerdeki refah seviyelerini artıran, büyümeyi gösteren önemli bir unsur. Son 12 yıllık dönemde birincil enerji döneminin yaklaşık 2 kat arttı. 2023 yılında şimdi kullanılan enerjinin yaklaşık 2 katı enerji kullanılacağı ön görülmektedir. 2009 yılından itibaren yenilenebilir enerji santrali konusunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Türkiye'deki enerji üretim tesislerinin yüzde 40 yenilenebilir enerjiden oluşuyor. Ucuz ve kaliteli enerji sağlayabilmek için devreye alınan üretim tesislerin sisteme entegrasyonu en öncelikli hedefimizdir" dedi.

 

Vatan


Geri Dön