19 / 04 / 2024

Melih Gökçek, Ankapark çalışmalarını inceledi!

Melih Gökçek, Ankapark çalışmalarını inceledi!

Ankara'da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında etkin bir görev üstlenen koruma kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Ankapark'ı gezdi, Başkan Melih Gökçek'ten bilgi aldı.



Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, Başkan Gökçek’in davetiyle Ankapark’ta incelemelerde bulunduÇevre Bakanlığı  Ankara  1 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Başkanı Mesut Bayat ve Komisyon üyeleri ile Kültür Bakanlığı Ankara 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. Beşir Fatih Doğan ile Kurul üyeleri, Ankapark'ı çok beğendi.


OYUNCAKLARA DA BİNDİLER

Gökçek, kurul üyelerine önce, Ankapark'ta gelinen aşama hakkında bilgi verdi. "Yüzdük yüzdük sonuna geldik" diyen Gökçek, çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını, tüm hazırlıkların bitmesinin ardından da açılışın gerçekleşeceğini söyledi. Daha sonra sıranın Hayvanat Bahçesi'ne geleceğini bildiren Gökçek, misafirlerine, Genel Sekreter Asım Balcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar'la birlikte Ankapark'ı gezdirdi. Gökçek, Selçuklu mimarisini yansıtan giriş kapısının sağlı sollu iki tarafında mağazalar ve kafeteryalar olacağını ifade etti. Gökçek, burada 6 bin 500 aracın park edebileceği bir otopark olacağını ve enerji maliyetini düşürmek için otopark alanına güneş panelleri yerleştirmeyi düşündüklerini belirtti. Gökçek, Ankapark'a Yenimahalle üzerinden teleferik bağlantısı olacağını da söyledi. Üyeler daha sonra Ankapark'ta bulunan bazı oyuncaklara da binerek heyecanlı anlar yaşadı.



Sabah 


Geri Dön