20 / 04 / 2024

Dünyanın ve Türkiyenin en zenginleri

Dünyanın ve Türkiyenin en zenginleri

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri listesi açıklandı. Dünyada Jeff Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada oldu Türkiye'de ise Murat Ülker 6,3 milyar dolarla zirve yer aldı. Türkiye'de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 4 artışla 27'ye çıktı.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Forbes'un Milyarderler Listesi'nin zirvesinde teknoloji değil, mağazacılık önde. Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu İki ortak özellikleri var. İşte tüm detaylar...

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Taban kamerası ve yapay zekasıyla kumaşı tanıyan dünyanın ilk ve tek ütüsü! Philips PerfectCare 9000 Series ne kadar?

Buhar kazanlı ütü Philips PerfectCare 9000 Series satış fiyatı belli oldu. Philips PerfectCare 9000 taban kamerası ve yapay zekasıyla kumaşı tanıyan dünyanın ilk ve tek ütüsü olma özelliğini bulunduruyor. İşte ürünün özellikleri ve satış fiyatı…

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla ABD'de görüştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, J.P. Morgan'ın düzenlediği Yatırımcı Semineri'nde dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla bir araya geldi.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Dünyanın ve Türkiyenin en zenginleri Haberi

Dünyanın ve Türkiyenin en zenginleri

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Sözcü'de yer alan habere göre; dünyada zirvede 177 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un CEO’su Jeff Bezos oldu.

Kovid-19 salgını sebebiyle dünya ekonomisinin ağır bir kriz yaşadığı bir dönemde Bezos servetini 113 milyar dolardan 177 milyar dolara yükseltti. 

Türkiye’de ise Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle zirveye yerleşti. 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyada da 421. sırada oldu. Ülker, geçen sene dünyada 414. sıradaydı.

Türkiye’de listede ikinci sırada 4,4 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak bulunuyor. 2020’ye göre servetini yüzde 41,9 yükselten Ilıcak, dünyada 655 sıraya yerleşti ve dünyanın en zengin ilk 1000 kişisi arasına giren iki Türk zenginden biri oldu.

Türkiye’nin en zengin ilk 10 kişisinin serveti, 29,8...