18 / 04 / 2024

Düzce Ceneviz Kalesi

Düzce Ceneviz Kalesi

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

TOKİ Düzce Beyköy Konutları başvuruları! 11 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Düzce – Beyköy toplu konut uygulaması kapsamında 3 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Düzce Beyköy Konutları başvuruları 11 Ağustos 2014'te başlıyor.

Düzce'de icradan 1 milyon 200 bin TL'ye satılık arsa!

Düzce İli Akçakoca İlçesi'nde 2.282.55 metrekare yüzölçümüne sahip olan tarla Akçakoca İcra Dairesi tarafından 9 Eylül 2014 tarihinde saat 10:00 ile 10:05 arasında ihaleye çıkıyor..

TOKİ Düzce Kaynaşlı'da 95 adet konut inşa edecek!

Düzce İli Kaynaşlı İlçesi 95 Adet Konut Ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Deniz Gayrimenkul Düzce Kaynaşlı'daki 2 villanın değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Deniz Gayrimenkul Düzce Kaynaşlı' daki 2 villanın değerleme raporunu yayınladı.

Düzce'de 5 adet satılık arsa: 1 milyon 69 bin TL!

Düzce İli Gölyaka İlçesi'nde yer alan arsaların toplam bedeli 1 milyon 69 bin TL olarak belirlendi. Arsaların satışı 19 Ağustos 2014 günü saat 14:30'da yapılacak.

Düzce Teknopark Girişimci Merkezi hayata geçirildi!

Girişim Fabrikası, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, 6 Mayıs 2014 tarihinde Düzce Üniversitesi ile bir protokole imza attı ve Düzce Teknopark Girişimci Merkezi’ni hayata geçirdi.

Düzce'de satılık dükkan: 2 milyon 744 bin 160 TL!

Düzce İli Merkez İlçesi'nde yer alan dükkanın toplam bedeli 2 milyon 744 bin 610 TL olarak belirlendi. Dükkanın satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce'de 3 milyon 957 bin 590 TL'ye satılık tesis!

Düzce İli Merkez İlçes'nde yer alan tesisin toplam bedeli 3 milyon 957 bin 590 TL olarak belirlendi. Tesisin satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce Camikebir Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi 2015 sonunda tamamlanacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında Düzce Camikebir Mahallesi 'nde çalışmalar başladı. Kentsel dönüşüm alanının çevresini kapatan ekipler çevrede önlem aldılar. Ekipler enkazı kaldırdıktan sonra kazı işlemlerine başlayacak.

Mehmet Keleş: Düzce'ye yeni bir çehre kazandıracağız!

Düzce'yi 30 Mart seçimlerinin ardından hummalı bir çalışma aldı. Ara sokaklarda dahi baş gösteren bu titiz çalışma gün geçtikçe büyüyor, Düzceliler her geçen gün farklı bir çalışmaya seyirci oluyor. Peki ya Düzce'yi hangi yenilikler bekliyor?

Düzce'de kazı yapan iş makinesi, doğalgaz hattını deldi!

Düzce Aziziye Mahallesi Çayır Sokağı'nda Nihat Yıldız'a ait arazide kazı yapan iş makinesi, yer altından geçen doğalgaz hattına zarar verdi. Delinen boru yarım saatlik çalışma ile onarıldı.

Düzce Ceneviz Kalesi Haberi

Düzce Ceneviz Kalesi


"Batı Karadeniz'in incisi" olarak bilinen, 38 kilometrelik sahil şeridinde mavi bayraklı plajlara sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesinin, turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı.


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceneviz Kalesi'nin ilçe ve ülke tanıtımı için önemli bir değer olduğunu söyledi.


Yemenici, 8 asırlık kalenin iki yakasında bulunan sahillerin yerli ve yabancı turistlerce en çok ziyaret edilen noktalar olduğunu anlatarak, "Burası Bizans döneminde yapılmış, Haçlı Seferleri sırasında da gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Ceneviz Kalesi'nin tarihçesi çok önemli ama bugün burayı topluma kazandırmak için restorasyon çalışmaları, surlar ve uç kalesini ortaya çıkarmak için çalışmalara başladık. Hem içerisi hem de surlarla beraber burası yeniden inşa edilip tarih ortaya çıkarılacak. Bundan sonra da Ceneviz Kalesi, turizm...