24 / 04 / 2024

düzce deprem konutları toki

düzce deprem konutları toki

Türkiyede yaşanan her deprem sonrası gündeme gelen şehir merkezlerinin daha güvenli bölgelere taşınması tartışmaları, Van depreminden sonra bir kez daha gündeme geldi

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem bilimci açıkladı: Marmara'ya stres transferi olmuş olabilir! 

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde dün saat 19:57'de deprem oldu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği videolu mesajda şunları söyledi; "Önümüzdeki aylardan itibaren İnşallah deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlamayı istiyoruz. İşte haberin ayrıntıları...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD duyurdu: Düzce'de korkutan deprem! Büyüklüğü...

Düzce'ye bağlı Gölyaka ilçesinde büyüklüğü 3.1 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin detayları...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Bugün saat 04.08'te meydana gelen ve merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi de ayağa kaldırdı. Yapmış olduğu isabetli tahminlele bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Bu sabaha karşı saat 04:08'de yaşanan Düzce'deki depremin ardından, beklenen büyük İstanbul depremini tetiklenip tetiklenmeyeceği merak konusu oldu. Peki Düzce'de yaşanan deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? İşte uzman isimlerin o açıklamaları...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

düzce deprem konutları toki Haberi

düzce deprem konutları toki

Vanda, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen iki depremin ardından şehir merkezinin Erek Dağı eteklerine taşınması tartışmaları, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından Sakarya ve Düzce şehir merkezlerinin taşınması sürecini akıllara getirdi.

Her iki ilde de kent merkezlerinin yeni yerleşim bölgelerine taşınması için çalışmalar yapılmasına rağmen eski yerleşim alanları hala cazibesini koruyor.

Sakarya ve Düzcedeki depremlerin ardından zemin etüdü yapılan bölgelerde kalıcı konutlar için projeler üretilirken, bir taraftan da yapılan imar çalışmaları ile kooperatiflere arsalar temin edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de depremde evleri yıkılan hak sahiplerine yönelik modern binalar inşa etmek için düğmeye...