28 / 03 / 2024

EBRD proje yatırımı

EBRD proje yatırımı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından 2018 yılında Türkiye'de toplam 34 projeye 1 milyar Euro yatırım yapıldığı ve Türk lirasıyla sağlanan finansman desteklerinin miktarının artırıldığı açıklandı. 

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aysel Şen tarafından kuruldu.

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi kuruldu! 

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon 380 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

Menar Proje Gayrimenkul İnşaat Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Menar Proje Gayrimenkul İnşaat Yatırım Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Mustafa Özdemir tarafından kuruldu.

United Proje Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

United Proje Yatırım Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Emre Küçükakyüz tarafından kuruldu.

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Qc İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Erdemoğlu, Levent Uluçeçen, Uğur Tevfik Doğan, Gökay Erdemoğlu, Kemal Gülmez, Ahmet Yaşar ve Şenol Küni ortaklığında kuruldu.

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Taha Tosun tarafından kuruldu.

Abck İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Abck İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cavide Köşdere, Akay Köşdere, Bihter Köşdere Yel ve Kadircan Köşdere ortaklığında kuruldu.

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Dündar Yetişener ve Muhammed Maraşlı ortaklığında kuruldu.

Frd Proje Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Frd Proje Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Selim Dağbaşı, Ferda Funda Genç ve Ayten Dağbaşı ortaklığında kuruldu.

Gümüşlü Proje Yatırım Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gümüşlü Proje Yatırım Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda Ümit Doğan tarafından kuruldu.

Kuzey Geliştirme Proje Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Geliştirme Proje Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

EBRD proje yatırımı Haberi

EBRD proje yatırımı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 7 milyar Euro'luk portföyüyle yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında Türkiye'nin de ilk sırada bulunduğunu açıkladı. 

BloombergHT'de yer alan habere göre, EBRD tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında Türkiye'de toplam 34 projeye 1 milyar Euro yatırım yapıldı. EBRD, 2018 yılında Türk lirasıyla sağladığı finansmanın ülkedeki toplam yatırımlarının 3'te 1'ine yükseltti.

EBRD'nin 2017 yılında Türkiye'de 228,8 milyon Euro'luk Türk lirası işlemi yaptığı ifade edilen açıklamada, 2018 yılında önemli seviyede artırılarak 331 milyon Euro düzeyine çıkarıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, jeopolitik gerilimler, yatırımcıların azalan duyarlılığı, sıkı para politikaları, güçlü dolar ve Türk lirasının dolar karşısında değer kaybının 2018 yılında ülkedeki özel sektörü hassas bir konumda bıraktığı...