26 / 04 / 2024

ecrimisil ödenmezse ne olur

ecrimisil ödenmezse ne olur

Ecrimisil bedelinin; Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı ödemelerinin ilk taksit ödemeleri için yarın son gün. En düşük MTV ödemesi bu yıl 219 TL olurken,  araç tipine ve aracın yılına göre ödenecek vergi miktarı da değişiyor. Peki MTV ödemesi nereden yapılır? MTV  zamanında ödenmezse ne olur? İşte yanıtlar…

Emlak vergisi 1 ve 2 taksit ne zaman? Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisine dair vatandaşların aklını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Gelin o sorulara yanıt bulalım. İşte detaylar!

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

TOKİ 2022 taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ sosyal konut projesi gündemi meşgul eden konulardan biridir. Özellikle kurada ismi çıkan kişiler, peşinata dair sorular sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları…

TOKİ peşinat ne zaman ödenecek? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ peşinat soruları şu sırlarda sıklıkla sorulmaktadır. Kurada ismi çıkan kişiler, peşinat sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Sigorta borcunun olup olmadığı düzenli aralıklar kontrol edilmelidir. Yani aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi yapılarak tespit edilebiliyor. Peki Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

TOKİ ilk peşinat ne kadar? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, ilk peşinatın ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte TOKİ ilk peşinata dair sorulan sorular ve yanıtları!

ecrimisil ödenmezse ne olur Haberi

ecrimisil ödenmezse ne olur

Ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisil, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerden alınıyor.


Ecrimisil bedeli; hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?


Ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur?

Süresinde ödenmeyen ecrimisil, millî emlak birimlerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü...