28 / 03 / 2024

edirne göletleri

edirne göletleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ''Ergene Nehri'nin kurtulması için hükümetimizin başlattığı 'Şafak Harekatı'nda 3 milyar lira yatırım yapılacak'' dedi.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, 4'üncü derecede deprem bölgesi olan Edirne'ye göç artınca, kentte kiralık konut yok denilecek kadar azaldı, fiyatlarda fırladı. 

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapımı planlanan Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul-Edirne demiryolu hattı projesi meclis gündeminde!

İstanbul-Edirne demiryolu hattı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pendik Millet Bahçesi açıldı!

Pendik Millet Bahçesi açıldı. Haftanın her günü 09:30 ila 00:00 saatlerinde hizmet sunan millet bahçesi; deniz manzarası, amfi tiyatrosu, yapay göletleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Pendik’in en büyük dinlenme, sosyal ve spor alanı oldu.

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

Edirne'ye Gıda İhtisas OSB kurulacak!

AK Parti Edirne Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Fatma Aksal, Edirne'nin Keşan ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Edirne İpsala TOKİ 2. Etap son başvuru günü bugün!

Edirne İpsala TOKİ 2. Etap son başvuru günü bugün olarak belirlendi. Proje 92 adet konuttan meydana geliyor.

edirne göletleri Haberi

edirne göletleri


Tüm Türkiye'de başlatılan gölet projesi kapsamında Edirne'ye 45 göletin yapılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Trakya'da sulama kültürünün bulunduğunu ve sulama kültürünün daha çok gelişmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı. 

     Eroğlu, sulanmadık bir toprağın kalmaması gerektiğini dile getirerek, ''Tüm Türkiye'de '1000 Günde 1000 Gölet Projesi'ne' başladık. Büyük bir seferberlik, DSİ'nin belki zorlanacağı bir seferberlik ama DSİ'nin bunu başaracağını biliyorum, çünkü hedefe kitlendik. Proje kapsamında Edirne'de 45 gölet yapılacak'' dedi. 

     Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 yılını Edirne'de yatırımlarda ''hamle yılı'' ilan ettiklerini ifade eden Eroğlu, aralarında Hamzadere Barajı sulaması, Meriç Nehri yatak temizliği, sulama göletleri, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, bal ormanı, meteoroloji gözlem istasyonlarının bulunduğu projeleri anlattı. 

     Edirne Valisi Hasan Duruer de, Edirne'deki yüzde 80'in üzerindeki yatırımların Devlet...