25 / 04 / 2024

Edirneye ikamet taşıyana 120 tl

Edirneye ikamet taşıyana 120 tl

Edirne Belediyesi ikametgahını taşıyan üniversite öğrencilerine 120 TL'lik destek vereceğini açıkladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin nüfusunun 150 bin 200 olmasına rağmen fiili olarak yaklaşık 190 bin kişinin yaşadığını söyledi.

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi son 6 yılın en düşük seviyesini görürken, Mega kentte 2022 yılına göre taşınma oranı yüzde 6,5 geriledi. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

Benzin, motorin, LPG'de tehlike çanları! Petrolde tahminler değişti: Akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesinin ardından yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 yükseldi. Şimdi de Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti. Peki akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kira yardımı! Hangi şartları taşıyana verilecek?

Bakanlıktan yeni bir duyuru geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği verilecek. Tüm detaylar belli oldu.

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Yapı Kredi az önce açıkladı… EYT’lilere promosyon müjdesi! 8.500 TL ödenecek!

EYT’den emekli olacaklara ve halen emekli olanlara promosyon müjdesi geldi. Emekli maaşı promosyon miktarını yenileyen Yapı Kredi Bankası, maaşını taşıyana  8.500 TL’ye varan nakit ödeme yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

Kadınlara müjde! Bu şartı taşıyana anında 4 bin TL!

Asgari ücrete yüzde 54 oranında zam geldi. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam uygulandı. Tüm bunlar yardım ödemelerinin tutarlarını da etkiledi. Yardım ödemelerinin fiyatları da yükseldi. Bu şartı karşılayan kadınlar 4 bin TL alacak.

e-Devlet'ten kayıt olmak yetiyor! Başvurmayan bin pişman

Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahiplerine her yıl milyarlarca lira ödeme veriliyor. Başvurular genellikle E-Devlet üzerinden alınabiliyor. İhtiyaca yönelik tespitler yapıldıktan sonra gerekli şartları taşıyana para verilmekte. Çocuğu olan vatandaşlara da nakit ödemesi yapılacak.

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.

Akbank maaşını taşıyana ne kadar promosyon veriyor?

Emekli promosyonları son dönemin en çok konuşulan konularından biridir. Peki Akbank maaşını taşıyana ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar!

Edirneye ikamet taşıyana 120 tl Haberi

Edirneye ikamet taşıyana 120 tl

İller Bankası'nın belediyelere nüfusuna göre pay verdiğini ifade eden Gürkan, "Şimdi biz Edirne Belediyesi olarak İller Bankası'ndan 150 bin 200 kişilik katkı payı alıyoruz. Ama 190 bin kişiye hizmet veriyoruz." dedi.


Edirne merkezde 32 bin civarında üniversite öğrencisinin olduğunu anlatan Gürkan, şunları söyledi: "5 bin civarında öğrenci birinci ikametgahını Edirne'ye taşımış durumda. Biz de belediye olarak öğrencilerimize 'Hadi gelin ikametgahını Edirne'ye taşıyın' dediğimizde kimse gelmiyor. Tabii ki, teşvik etmek, cazip hale getirmek gerektiğini düşündük. Biz İller Bankası'ndan belediye aylık yaklaşık 30 TL civarında bir para alıyoruz. Ben de o yüzden dedim ki, öğrenci kardeşlerimize 'Gelin Edirne'ye birinci ikametgahını taşıyın. Biz de size 120 TL'lik minibüslere biniş kartı verelim ya da bu parayı size nakit olarak verelim' her iki de olabilir....