18 / 04 / 2024

Ege Bölgesi çılgın proje

Ege Bölgesi çılgın proje

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ege'yi Çanakkale Boğazı'na kurulacak köprüyle Avrupa'ya bağlayacak "çılgın projenin" detaylarını açıklaması özellikle nakliye ve lojistik sektöründe büyük heyecan yarattı.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İhracatta damga vurdu! 2022 yılında 31 milyar doları aştı

TÜİK'in verilerine göre, 17 milyar 244 milyon dolar hracatla yani yüzde 11 yükselişle geçtğimiz senenin Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54’ünü gerçekleştirdi.

Migros'tan çılgın tavuk eti kampanyası! Bütün piliç tavuk 15 TL'ye düştü! İşte 20 Mayıs 2022 fiyat listesi

Migros'tan çılgın et kampanyası geldi. Migros'ta Money Kart ile 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüketicilere Poşetli bütün piliç sadece 15 TL fiyatıyla satılacak. İşte detaylar...

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beykoz Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 2. Etap imar planı askıya çıkarıldı!

Beykoz ilçesi, Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı 2. Etap itirazları 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Konutta Ege Bölgesi gözde oldu!

Ege Bölgesinde konut satışlarında lider Denizli oldu. Denizli’nin 2 bin 41 konut satışı ve yüzde 80.9 oranında artışla ilk sıraya listede, İzmir 11 bin 116 konut satışı ve 69.1 artış ile ikinci, Aydın 4 bin 97 konut sayısı ve yüzde 59.9’luk artışla üçüncü oldu.

Ege Bölgesi çılgın proje Haberi

Ege Bölgesi çılgın proje


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ege'yi Çanakkale Boğazı'na kurulacak köprüyle Avrupa'ya bağlayacak "çılgın projenin" detaylarını açıklaması özellikle nakliye ve lojistik sektöründe büyük heyecan yarattı. Egeliler'i Avrupa'ya İstanbul üzerinden gitme zorunluluğundan kurtaracak projeyi Yeni Asır'a değerlendiren Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Fatih Şener, projenin zaman ve maliyet açısından önemli avantajlar sağlayacağını dile getirdi.


Büyük avantaj 

Çanakkale Boğazı üzerinden yapılacak köprü ile Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayacak otoyol projesinin çok önemli olduğunu dile getiren Şener, "Bu proje ile Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden yapılan ihracat taşımalarının İstanbul trafiğine uğramaksızın Avrupa'ya yapılacak oluşu, istanbul'daki şehir içi trafiğini rahatlatacak. Ayrıca yoğun trafik sebebiyle İstanbul'da sürekli dur kalk yapmak zorunda kalan TIR'ların yakıt maliyetlerini düşürecek. Bununla birlikte, kilometre olarak kısalması beklenen güzergah kapsamında karayolu taşımacılık sektörüne yine zaman ve...