Ege Denizi sallanıyor mu Haberi
Ege Denizi'ndeki Sakız Adası ve çevresinde meydana gelen hareketlilikte başlayıp devam eden sarsıntıların güncel listesi şöyle;
Emre Kulcanay /...
Ege Denizi'nde 03:41'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bu sabah 08:20'de 5,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Ege Denizi'ndeki iki büyük deprem arasında irili ufaklı sarsıntılar meydana geldi.
Ege Denizi'nde dün 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş 'Bölgedeki stres Anadolu'ya doğru azalacak' dedi.
Ege Denizi'nde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür'den 'Ege geriliyor' dedi.
Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Ege Denizi'nde meydana gelen depremler ile ilgili uyarıda bulundu ve hazırlık evresini işaret etti.
Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Santorini Adası'nda devam eden yer hareketlerine ilişkin, "20 bine ulaşan volkanik kaynaklı deprem olmuş durumda.Doğrudan bir deprem değil 'depremcik' diye bir sarsıntı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Ege Denizi’nde 7,5 ve 7,7 büyüklüğünde herhangi bir depremin tsunami oluşturması durumunda dalgaların Türkiye'nin kıyılarına ulaşmasının yaklaşık bir saat süreceğini söyledi.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'nde "deprem fırtınası" şeklinde meydana gelen sarsıntıların Türkiye'deki aktif fayları tetiklemeyeceğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasıyla ilgili olarak ön değerlendirme raporu hazırlandı. Raporda volkanik hareketlenme riskine dikkat çekildi.
Dün Ege Denizi'nde 5,2, 4,7 ve 4,6 büyüklüğünde peş peşe 3 deprem meydana geldi. Depremler büyük paniğe neden olurken, Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı açıklamalar geldi. Bektaş, Ege'deki depremleri değerlendirdi.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Irmak, Ege Denizi’nde meydana gelen deprem fırtınası ile ilgili tsunami uyarısında bulunarak kıyıda yaşayan vatandaşları uyardı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi’nde, 28 Ocak 2025 tarihinden itibaren depremlerin sayısının 400’ün üzerine çıktığını, ölçülen en büyük depremin ise 4.8 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'ndeki depremlerin yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği dile getirdi.
Ege Denizi'nde deprem fırtınası devam ederken, Prof. Dr. Osman Bektaş da yaptığı açıklamada Ege - Santorini depremlerinin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.
Ege Denizi'nde saat 23.38'de 5,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu deprem sonrası sosyal medya üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bölge her zaman için M7.0'lık bir depreme gebedir" ifadelerini kullandı.
Ege Denizi'ndeki Sakız Adası ve çevresinde meydana gelen hareketlilikte başlayıp devam eden sarsıntıların güncel listesi şöyle;
Emre Kulcanay /...