29 / 03 / 2024

ekim konut satış verileri

ekim konut satış verileri

Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi 2017 Ekim ayı sonuçları dün açıklandı. REIDIN Emlak Endeksi'ne göre, konut fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,07 artış gösterdi.

Türkiye'de konut satışları Ekim'de yüzde 2,4 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ekim sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,4 artış kaydetti.

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Konut satışları yüzde 8,7 azaldı! 2023 Ekim'de 93 bin 761 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı ve 93 bin 761 oldu.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

TOKİ 43 ilde konut satışı yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ihale sistemi ile konut satışına başlıyor. 43 ilde 216 konut ve 17 ilde 393 iş yeri için gerçekleştirilecek olan ihale, 11-12-13 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak.

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde konut satışları düşerken Ekim ayında yabancıya gerçekleşen konut satışların arttığını her üç satıştan bir tanesinin Rusya vatandaşlarına gerçekleştiğini yazdı...

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Konut satışları 4 aydır düşüyor! Fiyatlar da düşecek mi? Ev almak isteyenler şimdi bakın!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki düşüş 4 aydır devam ediyor. Peki ev almak isteyenler ne yapmalı?

ekim konut satış verileri Haberi

ekim konut satış verileri

Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi 2017 Ekim ayı sonuçları dün açıklandı. REIDIN Emlak Endeksi'ne göre, konut fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,07 artış gösterdi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, REIDIN Emlak Endeksi'ne göre, konut fiyatları ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,07 artarken, fiyatların en fazla yükseldiği kent yüzde 2,03 ile Balıkesir olarak açıklandı. 

Senet kullanımı azaldı
Ekim ayında Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0,11, Avrupa yakasındakilerde ise yüzde 0,34 fiyat artış olduğu belirtildi. Açıklanan veriler ışığında, konut satışlarnda senet kullanım  oranı 6 puan gerileyerek yüzde 30 oldu.

Markalı konut projelerinde gerçekleştirilen satışların yüzde 5'lik kısmı yabancı yatırımcılara gerçekleştirildi. Bu alanda son 6 aylık ortalama yüzde 4,8 olarak...