19 / 04 / 2024

ekmek zamlanacak mı

ekmek zamlanacak mı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle piyasalarda dengeler değişti. Dünya piyasalarında buğday fiyatları 14 yılın zirvesini gördü. Türkiye ise geçen yıl buğday ithalatının yüzde 90'ını Rusya ve Ukrayna'dan yapmıştı. Uzmanlar Türkiye'deki ekmek gibi unlu mamullerin fiyatlarında rekor artışın o

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

Alman devi o şehre fabrika kuruyor! Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak! Hemen bakın!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Alman devi o şehre fabrika kuruyor... Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak... Hemen bakın...

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında ara zam şoku! Maaşlar yükselecek mi? Bu rakamlara göz atın! 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi sosyal destek ödemelerine de Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki sosyal destekler zamlanacak mı? 

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

2 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 oranındaki kira zammı kararının sona ermesine sadece birkaç ay kaldı. Ancak, bu kararın bitiş tarihi yaklaşırken, ev sahipleri kiralara zam yapmak için çeşitli yollara başvurarak, kiracıları evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

Emeklilere çıldırtan müjde! Bayram ikramiyesine yüzde 122 artış geliyor!

Ramazan’a kısa süre kala emeklilerin gündeminde ikramiye ödemeleri yer alıyor. Halihazırda 1.100 lira ödenen bayram ikramiyeleri için yeni artış formülü gündeme gelince "Emekli bayram ikramiyeleri kaç TL olacak, zamlanacak mı? Soruları gündeme geldi.

Bayram ikramiyesi zamlanacak mı, kaç TL olacak? İşte son dakika gelişmeleri!

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala emekli vatandaşlara ödenen bayram ikramiyeleri yeniden gündem oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen ikramiye ödemelerinin tarihi ve miktarı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Buğday fiyatları artıyor! Ekmek ve un zamlanacak mı? İşte 30 Ocak 2023 buğday, mısır ve mercimek fiyat listesi…

Herkes ekmek ve un fiyatlarının zamlanıp zamlanmayacağını araştırıyor! Peki ekmeğe zam gelecek mi? İşte 30 Ocak 2023 buğday, mısır ve mercimek fiyat listesi…

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, deyim yerindeyse neredeyse uçak bilet fiyatlarıyla yarışan otobüs biletlerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. TOFED Başkanı Birol Özcan o soruyu yanıtladı.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Son dönemde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine peş peşe yapılan zamların ardından akıllara, “Şehirlerarası otobüs biletleri de zamlandı mı yoksa zamlanacak mı?” sorusu geldi. İşte bu soruya en net cevabı, işin başındaki isim verdi ve bakın ne dedi?..

Netflix’te o diziyi tam 118 milyon kişi izledi! 2023’te abonelik ücretleri zamlanacak mı?

Popüler dizi ve film izleme platformu Netflix’te son dönemde en çok izlenen dizi “Wednesday” olurken, diziyi tam 118 milyon 540 bin kişi izledi. Peki Netflix 2023 yılında abonelik ücretlerine zam yapacak mı?  Abonelik ücreti şimdi ne kadar? Netflix paketleri kaç TL?

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Ekmek 7,50 TL olacak iddialarından sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kirişçi un fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişci, fırıncının kullanacağı unun TMO tarafından sübvanse edildiğini ve üreticilere ödenen tutarın 2.950 TL altında fırıncılara verildiğini bildirdi.

ekmek zamlanacak mı Haberi

ekmek zamlanacak mı

Rusya ve Ukrayna savaşı tüm dünya piyasalarını etkiledi. Savaşın etkisi ile buğday fiyatları 14 yılın zirvesine çıktı. Dünya tahıl ticaretinde önemli bir yere sahip olan Ukrayna ve Rusya, dünyadaki toplam buğday ihracatının yüzde 30'unu, arpanın yüzde 31'ini karşılıyor. 

En son 2008 yılında gıda krizinde dünya buğday fiyatlarının 352 dolar olduğunu ifade eden tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, şu anda buğday fiyatlarının 346,5 dolara yükseldiğini söylüyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ocak ayı verilerine bakıldığında 2020-2021 döneminde Türkiye'nin buğday ithalatının yüzde 78'i Rusya'dan yüzde 9'u ise Ukrayna'dan karşılandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle "başta buğday olmak üzere hububat ve diğer ham maddelerde arz sıkıntısı yaşanmayacağı" belirtildi. 

Ancak uzmanlara göre buğday ve arpada kendi kendisine yeterliliği...