20 / 04 / 2024

Ekonomi büyümesi

Ekonomi büyümesi

TÜSİAD Başkanlığı'nı genel kurulda devralan Erol Bilecik, ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilecik, İnşaat sektörü son yıllarda büyümeye önemli katkı yaptı. Biz sürdürülebilir yüksek büyümenin temeline verimliliği koyuyoruz'' dedi.

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

Ticari kredi büyümesi durma noktasına geldi!

Yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaştırma süreci ticari kredilerde faizleri yukarı çekerken, ticari kredilerde ise büyümenin durma noktasına geldiği görüldü.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

TÜİK verileri ışığında Türkiye'nin ekonomik olarak ne kadar büyüdüğü hesaplandı. Bu hesaba göre; Türkiye'nin 2022'deki büyümesi yüzde 5,6 olarak hesaplandı. 

Oyun sektörünün büyüklüğü 1 milyar dolar eşiğini aştı!

Oyun ve eğlence dünyasının büyümesi devam ederken, üretici şirketler 120'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Araç kiralama sektörünün önlenemez büyümesi

Pandemiyle birlikte neredeyse yüzde yüzlere varan oranda daralan araç kiralama sektöründe salgından sonra yaşanan büyüme, yaşanan olumsuzluklara rağmen oldukça dikkat çekici.

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi büyümesi Haberi

Ekonomi büyümesi

TÜSİAD Başkanlığı’nı 12 Ocak’taki genel kurulda devralan Erol Bilecik, ekonomik ve siyasi gündemi Vatan’a değerlendirdi. Bilecik; varlık barışından referanduma sorularımızı yanıtladı. Son dönemde çok tartışılan özel sektörün döviz borçlarına değinen Bilecik, bu borçların hâlâ kontrol edilebilir seviyede olduğunu ancak artık dikkat edilmesi gereken noktaya gelindiğini vurguladı. Özel sektörün döviz cinsinden borçluluğunun 2010 yılından bu yana hızla arttığını kaydeden Erol Bilecik, “Hem şirketler, hem bankalar kur riskini yönetmek konusunda gereken özeni gösteriyor. Özellikle büyük firmalar ki bunlar döviz cinsinden borcun yarısına yakınına sahipler ya döviz cinsinden gelirleri ile ya da gelişmiş türev araçlar ile kur riskini dengeleme imkanına sahipler. Yine de kurda ani ve yüksek hareketler bilançolar üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Şu an bu riskler hâlâ yönetilebilir olmasına rağmen, bundan...