19 / 04 / 2024

ekonomi ve maliye bakanı

ekonomi ve maliye bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

ekonomi ve maliye bakanı Haberi

ekonomi ve maliye bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kur korumalı mevduat uygulamasındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Ekonominin çarklarının Türk lirası enstrümanlarla döndüğünü vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz kur korumalı mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır." şeklinde ifade etti.

Nebati, Türk lirası cinsinden varlıkların artmasının ve tasarrufların vadelerinin uzamasının, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Böylece, tasarruf sahibi kişiler bu program dahilinde kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla giderebiliyor. “

Ardından şunları aktardı: “Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve üretken alanlarla buluşmasını sağlayacak ve...