26 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kur korumalı mevduat uygulamasındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Ekonominin çarklarının Türk lirası enstrümanlarla döndüğünü vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz kur korumalı mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır." şeklinde ifade etti.

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Nebati, Türk lirası cinsinden varlıkların artmasının ve tasarrufların vadelerinin uzamasının, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Böylece, tasarruf sahibi kişiler bu program dahilinde kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla giderebiliyor. “

Ardından şunları aktardı: “Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve üretken alanlarla buluşmasını sağlayacak ve enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk lirası tercihimiz her zaman var. Biz, tercihimizi Türk lirasını önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık. Sistemin çarkları Türk lirası ile besleniyor.” 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön