28 / 03 / 2024

Kur korumalı mevduat

Kur korumalı mevduat

Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar Eylül ayında 9.2 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte Kur Korumalı Mevduat'ta son durum...

Kur korumalı mevduat bitiyor mu? Kur korumalı mevduatta parası olanlara ne olacak?

Türkiye'de devletin vatandaşların parasını koruma amacıyla hayata soktuğu kur korumalı mevduatla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşlar kur korumalı mevduatın süresinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Detaylar haberimizin içerisinde...

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

VakıfBank Birikimli Kur Korumalı Mevduat hesabını açıkladı

VakıfBank, günlük vadeli hesapta birikmiş olan tutarların Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı’na vade sonunda da otomatik olarak aktarılmasını geliştiren "Birikimli Kur Korumalı Mevduat" ürününü hizmete sundu.

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Doların Kur Korumalı Mevduat ve hükümet tarafından devreye alınan diğer enstrümanlara rağmen 18 liraya kadar yeniden yükselmesi "kıyamet" alameti olarak yorumlandı. Uzmanlar Kur Korumalı Mevduat uygulaması bitince dolara hücum başlayacağını ve ülkede felaket yaşanacağını söylüyor.

Kur Korumalı Mevduat bütçe açığının yarısını oluşturdu! Haziran'da rekor kırdı

Doların geçtiğimiz 2021 yılının son ayında 18 liraya yükselmesi sonrasında devreye alınan Kur Korumalı Mevduat hesaplarının bütçeye maliyetinin kaç lira olduğu ortaya çıktı. Bütçedeki açığın yarısını KKM hesaplarının oluşturduğu tespit edildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yüksek dolar çıkışı: Derhal kaldıracağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan enflasyonun artmasındaki en belirgin sebep olan döviz kurundaki yükselişi durdurmak için alınması gereken tedbirleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde dolarla ilgili atılacak adımın olağanüstü faizi kaldırmak olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı vatandaşın cebinden çıkacak parayı açıkladı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerin ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Kur korumalı mevduata revize geliyor

Kur korumalı mevduat hesaplarında faiz üst bandının serbest bırakılmasıyla beraber bankaların mevduat kapma yarışı hızlanıp, ayrıca Hazine'nin ödediği kur farkını ödemelerini de azaltması beklentiler arasında.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Hazine iki ihaleyle borcuna 13,5 milyar daha ekledi! Açık yüzde 200 arttı

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini ifade etti.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

Kur korumalı mevduatlarda son durum: Rekor düşüş yaşandı

BDDK'nın verilerine göre, 6 Ekim haftasında korumalı mevduat hesapları, 74,5 milyar TL'lik büyük bir düşüş yaşayarak rekor bir azalma gösterdi. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

KKM'de düşüş devam ediyor

Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 29 Eylül haftasında 1 milyar 254 milyon lira kadar indi. Böylece atılan adımlara rağmen KKM hesaplarındaki düşüş hızı yavaşlamayı sürdürdü.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) parasal sıkılaşma adımlarını sürdürürken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüşün bu hafta da devam ettiği öğrenildi.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

Kur korumalı mevduat Haberi

Kur korumalı mevduat

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bütçe verileri açıklandı. Bu verilerin açıklanması ile beraber Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) da bütçeye maliyeti de ortaya çıktı. 

Aralık ayında yaşanan kur krizinin ardından hükümet kur korumalı mevduatı hayata geçirerek, mudilerin yatırımlarını TL aracılığı ile bankada değerlendirmesi ve olası kur zararının Hazine aracılığı ile karşılanması ile ilgili düzenleme uygulamaya almıştı. Kur korumalı mevduatta hesaplar 3, 6 ve 12 aylık vadelerle açılabilmekte. 

Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar Eylül ayında 9.2 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte Kur Korumalı Mevduat'ta son durum...

2022'nin 9 ayında yerli yatırımcıların finansal varlıklarında en yüksek oranlı büyüme, pay senetlerinin yanı sıra TL mevduatlarda kaydedildi. Kur Korumalı Mevduat uygulamasının etkisiyle bu senenin başından itibaren yerli yatırımcıların TL mevduatları istikrarlı olarak...