24 / 04 / 2024

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.



Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik yapıldı


Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikiğe gidildi. Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesine ile şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ya da sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek. 

Kur korumalı mevduat sisteminde tüzel kişiler için yapılan değişiklikğe göre 31 Aralık 2021-30 Eylül 2022 arasındaki herhangi bir tarihte döviz hesabız varsa Türk lirasına çevirebilirsiniz.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şöyle denildi:


"21. 12. 2021 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: -Yurtiçideki yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31.12. 2021 ila 30.9. 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda bulunan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini türünden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.

Dolar, Euro ve Sterlin i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön