24 / 04 / 2024

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Doların Kur Korumalı Mevduat ve hükümet tarafından devreye alınan diğer enstrümanlara rağmen 18 liraya kadar yeniden yükselmesi "kıyamet" alameti olarak yorumlandı. Uzmanlar Kur Korumalı Mevduat uygulaması bitince dolara hücum başlayacağını ve ülkede felaket yaşanacağını söylüyor.



Yükselen döviz kurlarını kontrol altında tutmak için hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat'ın vatandaşa ve Hazine'ye yükü giderek artarken asıl sorunun uygulama bittiğinde ortaya çıkacağı belirtiliyor. Uygulama bittiğinde KKM'ye katılanların dövize hücum edeceği ifade edilirken, Türkiye'yi bir felaketin beklediği iddia ediliyor. Uzmanlar gelinen aşama için “Uyuşturucunun esiri olmak gibi bir durum var” tanımı yaptı.

Kur Korumalı Mevduat Türkiye'de her vatandaşın cebine 555 lira ek yük getirdi. Son dört ayda kur farkı olarak bütçeden 37.2 milyar lira ödendi. Rekor kıran hazirandaki ödemeler ise 16 milyar lirayı buldu. Döviz kuru arttıkça bütçeden bu hesap sahiplerine yapılan ödeme de artarak devam edecek. Yani ucu açık bir ödeme.

KKM ile ilgili dikkat çeken yazılar kaleme alan Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş uygulamanın bittiği gün kıyamet kopacak dedi. Bugünkü yazısında KKM uygulaması bittiğinde dövizin getirisine alışmış tasarruf sahiplerinin dövize hücum edeceğini ifade eden Aktaş “KKM uygulamasını bir anda sona erdirmek hiç mümkün olmayacak ya da bizi bir felaket bekliyor” dedi.

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye de felaket yaşanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön