23 / 04 / 2024

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Doların Kur Korumalı Mevduat ve hükümet tarafından devreye alınan diğer enstrümanlara rağmen 18 liraya kadar yeniden yükselmesi "kıyamet" alameti olarak yorumlandı. Uzmanlar Kur Korumalı Mevduat uygulaması bitince dolara hücum başlayacağını ve ülkede felaket yaşanacağını söylüyor.



“FELAKET BAKİYE SINIRLAMASIYLA ÖNLENEBİLİR”

Düşünebiliyor musunuz 1 trilyon liranın döviz için piyasaya çıktığını... Düşünebiliyor musunuz 1 trilyon liranın piyasayı nasıl alt üst edeceğini... Felaketin büyüğü bütçeden kur korumalıya şimdi ne kadar ödendiği değil. Şimdi sarsılıyoruz yalnızca, bütçe dengeleri bozuluyor; asıl felaketi bu uygulama bittiğinde yaşayacağız. O yüzden de kur korumalı mevduat uygulaması hiçbir şekilde birden bitirilemeyecek ve nasıl yapılır bilmem, bir şekilde zamana yayılarak sona erdirilecektir.

KKM uygulamasının bitiminde yaşanacak felaketi önlemek ya da hafifletmek, KKM bakiyesinin daha fazla büyümemesiyle, hatta sistemden çıkışların başlamasıyla sağlanabilir. Yıl sonu için mevcut gidişata göre 1.8 trilyon olarak tahmin ettiğim bakiye örneğin bugünlerdeki düzeyinde kalırsa bu sorunun görece hafiflemesi demektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön