25 / 04 / 2024

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.



Ziraat Bankası eski Genel müdür Yardımcısı olan Prof.Dr. Şenol Babuşçu, politik.yol sitesindeki köşe yazısında, bankaların büyük ölçüde ekonomi yönetiminin aldığı kararlar nedeniyle kar patlaması yaşadığını kaydetti. Babuşçu, bankalar kazanırken kaybeden iki taraf olduğunu bunlardan ilkinin, mevduatlarını yüksek enflasyon ortamında, düşük faizle değerlendirmek zorunda kalan mevduat sahipleri ve yine KKM gibi nedenlerle Hazine'ye binen yükü ödemek zorunda bırakılan vergi mükellefleri yani halk olduğunu dile getirdi.

Babuşçu bu karlılığın ardındaki ilk nedenin Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulaması olduğunu belirterek nedenleri şöyle sıraladı:


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön