28 / 03 / 2024

karlılık

karlılık

Borsada işlem gören 445 şirketin satışları ve karlılığı ikiye katlanırken bankaların karlarında meydana gelen artış parmak ısırttı. İşte ilk altı ayda satışlarını ve karlarını katlayan şirketler...

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'dan son dakika uyarısı geldi. Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Martı GYO'nın operasyonel karlılığı yüzde 700,44 arttı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın faaliyet geliri yüzde 139,78 ve operasyonel karlılığı (FAVÖK) yüzde 700,44 oranında artış gösterdi...

Martı GYO'nun operasyonel karlılığı yüzde 338,56 arttı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın geçen yıla göre, faaliyet geliri yüzde 171,15, operasyonel karlılığı (FAVÖK) yüzde 338,56 oranında artış gösterdi...

Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor!

Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika uzaklıkta bulunan Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor. Bilgiçler Yapı güvencesiyle yükselen proje birçok iş kolunu buluşturuyor.

İnşaat Sektöründe Proje Karlılığını Artırma Zirvesi 14 Aralık'ta!

İnşaat Sektöründe Proje Karlılığını Artırma, Etkin Şantiye ve Maliyet Yönetimi Kriterleri Zirvesi 14 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

İronistanbul İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Eğitim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İronistanbul İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Eğitim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Esat Şan ve Sedat Demir ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Kartal, Karlıktepe Mahallesi, Özsöğüt Sokak'ta kuruldu.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Bingöl'de 7 köye sağlık evi inşa edilecek!

Sağlık İl Müdürü Demir, Erdemli, Kırkağıl, Dik ve Gözeler, Genç Alahattin, Karlıova Kümbet ve Mollaşakir köylerine sağlık evi yapılacağını söyledi.

Patron Havacılık ve Turizm Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Patron Havacılık ve Turizm Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Metin Şentürk tarafından 50 bin TL sermaye ile 6 Eylül'de Gaziosmanpaşa, Karlıtepe Mahallesi, Martıkuşu Sokak 'ta kuruldu.

Satılık otel sayısı son 1 yılda yüzde 129 arttı!

Son bir yılda satılığa çıkarılan otel sayısının yüzde 129 arttığı belirtiliyor. Aralarında beş yıldızlıların da bulunduğu tesislerin satış gerekçesi ise düşük karlılıklar ve borçlar Türkiye turizmindeki kriz otelleri vurmaya başladı.

karlılık Haberi

karlılık

Enflasyon üç haneli rakamlara koşarken ve alış gücü günden güne erirken alınan makro ekonomik tedbirler ve izlenen ekonomi politikası en çok bankalara yaradı. Borsa'da işlem gören şirketler art arda 6 aylık bilanço rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar içinde en çok bankaların karlılığı dikkat çekerken borsada işlem gören 445 şirketin kârı yüzde 234 artış gösterdi. Sanayi sektörünün karı yüzde 145 artarken bankaların karlılığı yüzde 418 ile tarihi bir rekora imza attı. İlk yarı yıl bilançolarına göre Borsada işlem gören 445 borsa şirketinin karı ise toplamda 339 milyar TL oldu.

10 bankanın karı yüzde 418 arttı

Bankalar bu yılın ilk altı ayında karını yüzde 418 artırdı. Bir önceki yılın aynı döneminde 19.8 milyar TL olan toplam kar bu yıl 102 milyar TL'ye yükseldi.

En hızlı...