25 / 04 / 2024

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Borsada işlem gören 445 şirketin satışları ve karlılığı ikiye katlanırken bankaların karlarında meydana gelen artış parmak ısırttı. İşte ilk altı ayda satışlarını ve karlarını katlayan şirketler...



Enflasyon üç haneli rakamlara koşarken ve alış gücü günden güne erirken alınan makro ekonomik tedbirler ve izlenen ekonomi politikası en çok bankalara yaradı. Borsa'da işlem gören şirketler art arda 6 aylık bilanço rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar içinde en çok bankaların karlılığı dikkat çekerken borsada işlem gören 445 şirketin kârı yüzde 234 artış gösterdi. Sanayi sektörünün karı yüzde 145 artarken bankaların karlılığı yüzde 418 ile tarihi bir rekora imza attı. İlk yarı yıl bilançolarına göre Borsada işlem gören 445 borsa şirketinin karı ise toplamda 339 milyar TL oldu.

10 bankanın karı yüzde 418 arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön