17 / 04 / 2024

ABD’li bankaların karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD’li bankaların karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD'nin büyük bankalarının üçüncü çeyrekte elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla geriledi. İşte detaylar…



ABD'li yatırım bankalarından olan JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup ve Wells Fargo, Temmuz-Eylül dönemine ilişkin bilançoları belli oldu.

JPMorgan Chase'ten yapılan son açıklamaya göre, kurumun bu yılın üçüncü çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık olarak yüzde 17 azaldı ve 9,7 milyar dolara geriledi. Bankanın, 2021'in üçüncü çeyreğinde açıkladığı net kar oranı  11,7 milyar dolardı.

Ayrıca kurumun hisse başına karı da bu yılın üçüncü çeyreğinde geriledi ve 3,12 dolar seviyesine geldi. Bankanın geçen yılın aynı döneminde hisse başına karı, 3,74 dolar seviyesindeydi.

JPMorgan Chase'in 2022'in üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artarak 32,7 milyar dolara çıktı. Banka, 2021'nin aynı döneminde 29,6 milyar dolar gelir elde etmişti.

JPMorgan Chase Üst Yöneticisi Jamie Dimon, bankanın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı ve ABD'li tüketicilerin harcama yapmaya devam ettiğini, iş fırsatlarının bol ve işletmelerin iyi durumda olduğunu ancak ileride "ters rüzgarların" olduğunu belirtti.


Geri Dön