27 / 04 / 2024

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Borsada işlem gören 445 şirketin satışları ve karlılığı ikiye katlanırken bankaların karlarında meydana gelen artış parmak ısırttı. İşte ilk altı ayda satışlarını ve karlarını katlayan şirketler...



 Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Bankalar bu yılın ilk altı ayında karını yüzde 418 artırdı. Bir önceki yılın aynı döneminde 19.8 milyar TL olan toplam kar bu yıl 102 milyar TL'ye yükseldi.

En hızlı kar artışı gösteren kuruluşlar ise sırasıyla Albaraka Türk, Halk Bankası ve Şekerbank olurken en yüksek karlılıkta ise İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası başı çekti. İş Bankası 22,9 milyar TL’lik kâr açıklarken Akbank 21,1 milyar TL,  Garanti Bankası 21 Milyar TL kâr açıkladı.

Sanayinin ilk üç devi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön