19 / 04 / 2024

Özel bankaların güncel konut kredisi faiz oranları!

Özel bankaların güncel konut kredisi faiz oranları!

Ev sahibi olma hayali kuran birçok vatandaş konut kredisi faiz oranının düşmesiyle bankaların yolunu tutuyor. İşte özel bankaların güncel konut kredisi faiz oranları...



Ev sahibi olmak isteyen ancak nakit parası olmayan vatandaşlar uzun zamandır konut kredisi faizlerinin azalması bekleniyor. Vatan Gazetesi'nden Özlem Atila'nın haberine göre; merkez bankasının faiz kararı sonrası önce devlet bankalarından sonra da özel bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Ağustos ayında Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı 0.99 oldu. Daha sonra da Vakıfbank konut kredisi faiz oranını 0.99 geriledi. Sonra ise Halkbank ve Ziraat Katılım konut kredilerini ayını orana çekti. 
 
Devlet bankalarının konut kredisi hamlesinden sonra özel bankalar da faiz oranlarını düşürüyor. Özel bankaların faiz oranlarında yaşanan düşüş eğilimi ise sürüyor.
 
Özel bankaların güncel konut kredisi faiz oranları şöyle:
 
Kuveyt Türk: 1.11
TEB: 1.15
Türkiye Finans: 1.16
Albaraka: 1.16
Yapıkredi: 1.17
İNG:1.17
Akbank: 1.17
İşbankası: 1.17
Garanti: 1.20
ICBC: 1.27
Alternatifbank: 1.30
 Şeker Bank: 2.15
 

KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMA

100 bin liralık kredi kullanımında eğer 0.99 olan devlet bankalarından kredi kullanmanız durumunda aylık ödeme miktarınız 1.428 TL olarak açıklanıyor. Toplam ödeme miktarı ise 172 bin 702  liraya denk geliyor. Eğer özel bankalardan kredi kullanmak isterseniz 100 bin lira için aylık ödeyeceğiniz en düşük tutar 1.512 TL oluyor Toplam ödemeniz ise 180 bin 960 liraya denk geliyor.

 
KONUT KREDİSİNDE VADE UZADI

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle 120 olan vade, 180 aya yükseltildi. Kullanılan kredi daha uzun vade ile ödenirken aylık ödemeler düşürüldü. Ancak bu durumda toplam ödenecek faiz miktarının da artacağı kaydediliyor.
 

KİMLER KONUT KREDİSİ ALABİLİR

Konut kredisindan faydalanmak isteyen kimlerin konut kredisi kullanabileceği merak konusu oldu. Kredi kullanımı birçok etkene sahip. Öncelikle gelir durumunun uygun olması. Yani aylık gelirinizin kullanacağınız kredinin yüzde 60’ını geçmemesi amaçlanıyor. Örneğin asgari ücretle çalışan bir kimse aylık taksit miktarı 1.280 liralık kredi sunabiliyor. Bu da toplamda 90 bin liralık kredi kullanılabildiğini belirleniyor. Ayrıca kredi notunuzun düşük olmaması ve yakın zamanda kara listeye girilmemiş olması amaçlanıyor.
 

NE KADAR KONUT KREDİSİ KULLANABİLİRİM?

Ne kadar konut kredisi kullanılacağı evin fiyatıyla ilgili olduğu gibi krediyi kullanacak kişinin net gelirine bağlı. Alacağınız evin ancak yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullanabiliyorsunuz. Yani 500 bin liralık bir ev almak istiyorsanız 100 bin lira naktiniz olmanız gerekiyor.
 

KONUT KREDİSİ KULLANAN İHTİYAÇ KREDİSİ DE KULLANABİLİR Mİ?

Birçok vatandaş konut kredisi kullanırken ikinci bir kredi daha kullanıp kullanamayacağını merak konusu oldu. Kredi kullanımında kullanılan kredi sayısı kullanım miktarı büyük önem taşıyor. Toplam kullanılan kredi tutarının net gelirin yüzde 60’ından fazla olmaması daha da önem taşıyor.
 

KONUT KREDİSİNDE DÜŞÜŞ SÜRER Mİ?

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesiyle konut kredisi faiz oranlarında meydana gelen düşüş eğilimi sürüyor. Devlet bankaları anlaşmalı konut projelerinde faiz oranını 0.78’e kadar düşürürken özel bankalarda oluşan düşme eğiliminin devam etmesi amaçlanıyor.

Konut kredisini yenilemede avantajlı oran ne?

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2019 güncel konut kredisi faiz oranları! 


Geri Dön