23 / 04 / 2024

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 yılında buğday alımlarını kaç liradan yapacağı belli oldu. Ürünü TMO'ya veren çiftçilerin paraları nasıl alacağı da belli oldu. Çiftçilere uyarı yapıldı. Paranız içeride kalabilir! İşte detaylar...



Toprak Mahsülleri Ofisi'nin merakla beklenen bğday alım fiyatı belli oldu. Türkiye'de bu yıl 19,5 milyon ton buğday hasadı bekleniyor. Çiftçiler buğday alı fiyatının en az 8-8,40 lira olması gerektiğini ifade ediyordu. TMO'nun  sert ekmeklik buğday ve arpayı kaç liradan çiftçiden satın alacağı açıklandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, buğday alım fiyatlarını açıklarken fiyatlar ve buğday üretimi ilgili dikkat çeken açıklamalar da yaptı. 

Erdoğan, tahıl fiyatındaki dalgalanmanın üretim eksikliğinden değil, bir kısmı maliyetlerin yükselmesinden, bir kısmı piyasa aktörlerinin fırsatçılığa yönelmesinden kaynaklandığını ifade etti.

"BUĞDAYI İŞLEYİP SATIYORUZ"

Türkiye'nin en önemli gıda ihracatçısı ülkelerin başında geldiğini anlatan Erdoğan, 'Buğday başta olmak üzere çeşitli ham madde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarının sebebi kendi kendine yetersizliğimiz değil, ülkemizin dünyanın en büyük gıda ihracatçılarından biri olmasıdır. Biz, buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz. Bu başat gerçeği göremeyenlerin hezeyanlarıyla zihni bulananların içlerini rahatlatacak bilgileri her fırsatta kamuoyuyla paylaşmaya özen göstermeliyiz.' dedi.

 TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Peki TMO buğday paralarını nasıl ödeyecek? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön